Pikanta tomātu zupa: apetīti rosinoša un veselīga ēdiena recepte

Tomātu zupa ir ļoti viegls, patīkamas garšas un noderīgs ēdiens, ko ir viegli pagatavot. Tomātu zupai nav stingras receptes, to var dažādot ar saviem iecienītākajiem produktiem.

Ja vēlaties, varat zupai pievienot iecienītākos garšaugus un garšvielas, dārzeņus, gaļu, graudaugus vai grauzdiņus. To pasniedz gan aukstu, gan karstu. Tomātu zupu bieži pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem, krējumu vai rīvētu sieru.

Sastāvdaļas:

Tomāti – 300

Sīpols – 1

Olīveļļa – 20 g

Sāls pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas

Garšaugi un garšvielas pēc garšas

Baziliks – 2 lapas

Pagatavošana:

Tomātiem no augšas izdara divus dziļus krustveida iegriezumus. Ievietojiet tomātus bļodā un pārlejiet tos ar verdošu ūdeni.

Atstāj uz 1 minūti, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni. Tas palīdzēs viegli noņemt mizu. Nomizojiet tomātus, izņemiet mizas un serdes un sagrieziet tos mazos kubiņos. Sīpolu smalki sagriež un uz lēnas uguns sautē olīveļļā, līdz tas kļūst caurspīdīgs.

Lasi vēl: Kā cīnīties ar nezālēm dārzā: astoņas pārbaudītas metodes

Sīpoliem pievieno tomātus un sautē uz vidējas uguns, līdz iztvaiko viss šķidrums. Pievieno sāli un piparus, ielej 1,5 glāzes karsta ūdens. Ja zupa garšo skābi, pievieno nedaudz cukura.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Zupu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Pēc vēlēšanās pievieno kaltētus Provansas garšaugus, kaltētu baziliku, raudeni un citas garšvielas. Ielej zupu blendera traukā un saputo. Ielieciet šķīvjos un dekorējiet ar sasmalcinātu baziliku. Var pasniegt ar krējumu vai grauzdiņiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment