Pagatavošana:
Tie, kas dod priekšroku, protams, var izmantot tikai krūtiņas, bet ēdiena konsistence var būt nedaudz sausāka. Var izmantot arī parastus tomātus, tikai ķiršu tomāti ir saldāki.
Lai pagatavotu saldskābo vistas gaļu, sāciet ar augšstilbu atkaulošanu: ar asu nazi atveriet tos kā grāmatu un izņemiet kaulu. Tad sagriež tos kumosa lieluma gabaliņos. Sagrieziet šķēlēs arī vistas krūtiņu.
Gaļas gabaliņiem jābūt vienāda lieluma, lai nodrošinātu vienmērīgu pagatavošanu. Labi pārkaisa tos ar miltiem un pēc tam sakrata, lai atbrīvotos no liekajiem miltiem.
Lasi vēl: Kā vecie džinsi var palīdzēt izaudzēt burkānus: interesants triks
Ķiršu tomātus sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās atkarībā no to lieluma un atliek malā. Sagrieziet sīpolus šķēlītēs un apcepiet pannā ar nedaudz eļļas.
Pievieno gaļas šķēles un uz liela karstuma apcep arī tās.
Kad gaļa kļūst zeltaini brūna, pārkaisa tos ar brūno cukuru un ļauj tam izšķīst, tad pievieno etiķi.
Samazina karstumu un pievieno ķiršu tomātus. Samaisa un pārklāj ar vāku un gatavo 20-25 minūtes. Gatavošanas beigās pievieno sāli un piparus. Tieši pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem.
Tevi noteikti interesēs
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs
- Sešas ķīniešu zodiaka zīmes 2025. gada 14. decembrī piesaistīs īpašu veiksmi un labklājību
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies









