Pildītās olas ar sēnēm ir lieliska uzkoda vai piedeva, kas apvieno olas maigo garšu ar sēņu bagātīgo un zemes garšu.
Viens no variantiem, kā izrotāt svētku galdu – pildītas olas ar ceptām sēnēm un sīpoliem.
Maigais dzeltenumu pildījums ar sēnēm lieliski sader ar olu baltumiem. Ēdiens ir viegli pagatavojams un diezgan draudzīgs budžetam.
Sastāvdaļas pildītās olas uzkodai
8 olas
200 g sēnes
1 sīpols
2 ēdamkarotes skābais krējums
2 ēdamkarotes augu eļļa vai sviests cepšanai
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Loki, pētersīļi vai dilles dekorēšanai (pēc izvēles)
Pildītas olu uzkodas pagatavošana
No brīža, kad ūdens katliņā sāk vārīties, olas vāra 10 minūtes. Pēc tam olas atdzesējiet, nomizojiet, pārgrieziet uz pusēm un uzmanīgi izņemiet dzeltenumu.
Sīpolus nomizo, sēnes nomazgā. Dārzeņus smalki sagriež kubiņos. Pannā ar sakarsētu augu eļļu uz vidējas uguns 5-7 minūtes apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini.
Sīpoliem pievieno sēnes un cep vēl 5-7 minūtes, līdz sēnes ir pilnībā gatavas un šķidrums, kas no tā izdalās, ir iztvaikojis. Pievienojiet nedaudz sāli pēc garšas. Nedaudz atdzesējiet.
Lasi vēl: Ko dārzeņu dārzā sēt pēc kartupeļiem: nav nepieciešami kūtsmēsli un nezāles
Noskalojiet lokus un tos smalki sagrieziet.
Pildījumam blendera bļodā ievietojiet olu dzeltenumus, apceptās sēnes un sīpolus, skābo krējumu, maltus melnos piparus un sāli. Blenderī sablenderējiet visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.
Pildiet olu baltuma pusītes ar sagatavoto sēņu pildījumu un pārkaisiet ar lociņiem vai citiem zaļumiem pēc saviem ieskatiem un vēlmēm!
Gatavo olu uzkodu pasniedz uzreiz vai atdzesē ledusskapī pirms pasniegšanas.