Deserts, kas nedaudz atgādina bērnību, bet ir uzlabots ar jaunu dvesmu un jaunām garšām
Deserts ir ne tikai gards, bet arī vizuāli pievilcīgs un samērā vienkāršs pagatavošanā. Turklāt sastāvdaļas parasti atrodamas jau mājās, un gatavošanas process neprasa daudz laika. Īpaši piemērots rudens un ziemas sezonai, kad āboli ir vislabākie!
Šis deserts noteikti patiks tiem, kam patīk ābolu un biezpiena salikums. Ja nevēlaties gatavot pildījumu no biezpiena, varat izmantot krēmsieru. Ar krēmsieru tā konsistence vairāk atgādinās i=siera kūku, bet ar biezpienu mazāk. Man pašai garšo abi pildījuma varianti, un tos noteikti ir vērts izmēģināt, lai izvēlētos sev piemērotāko.
Pēc vēlēšanās pildījumam aromātam var pievienot kādu no šīm sastāvdaļām: vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, kanēli, citrusaugļu miziņu. Pildītie āboli sanāk sulīgi, maigi, mīksti un neparasti. Noteikti pamēģiniet pagatavot! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Liekam biezpienu bļodā, pievienojam cukuru un iekuļam olu. Pildījumu kārtīgi samaisām un saberžam viendabīgā masā. Āboliem jābūt vidēja izmēra. Nogriezīsim “vāciņu” un uzmanīgi izņemsim serdes. Cenšamies nesabojāt ābolu mīkstumu un mizu.
Piepildām ābolus ar sagatavoto pildījumu. Liekam ābolus cepeškrāsnī un cepam 180 °C temperatūrā. Cepšanas ilgums atkarīgs no augļu lieluma un šķirnes. Gatavošanas laikā pārbaudiet – āboliem jābūt mīkstiem, bet jānotur forma.
Kad āboli gatavi, izņemam tos no krāsns un pārlejam ar medu pēc garšas. Es izmantoju griķu medu – tas ir aromātisks.
Lasi vēl: Marija visu mūžu krāja, lai varētu pensijā ne par ko nedomāt, bet znots uzskatīja savādāk
Jebkurus gaišos cepumus sasmalcinām sev ērtā veidā. Es lieku cepumus maisiņā un izrullēju ar rulli. Cepumus nav nepieciešams sasmalcināt ļoti smalki. Rotājam ābolus ar cepumu drupačām.
Ābolus var pasniegt gan siltus, gan atdzesētus.
Lasi vēl: Izslēdz šo ierīci un būtiski samazini elektrības patēriņu, ilgtermiņā tas ir ļoti izdevīgi
Sastāvdaļas:
Āboli – 6 gab.
Mīksts biezpiens (vai krēmsiers) – 200 g
Vistas ola – 1 gab.
Cukurs – 50 g
Medus – 2 tējk.
Cepumi – 1–2 gab.
Lai visiem gardas dzīves! Eksperimentējiet ar piedevām un atrodat savu ideālo garšu salikumu. Lai labi garšo un lai silti sirdī!