Pilnībā savienojams piedzīvojumu visurgājējs – Opel Mokka X

cq5dam.web.1280.1280

Opel acīmredzami ir apkopojis visas iepriekšējās paaudzes labākās īpašības, vienlaicīgi, veicot neskaitāmus uzlabojumus, lai jauno bestselleru padarītu vēl iekārojamāku.

Dizains: drosmīgs, piedzīvojumkārs, izsmalcināts

Opel MOKKA X jaunais dizains parāda drosmīgu attieksmi. Tās jaunais priekšējais izskats ir veidots saskaņā ar Opel jauno dizainu, ieskaitot spārnu formas horizontālo priekšējo resti un izteiksmīgos, dubulto spārnu formas LED dienas gaitas gaismas lukturus.

MOKKA X iekšpusē ir pilnīgi jauna atmosfēra. Jaunais instrumentu panelis ir organizēts ap vairākiem horizontāliem elementiem. Tas izskatās ne tikai vienkāršāks un tīrāks, bet arī konkrētāks un daudz precīzāks tā darbībā. Viduskonsole ir pilnībā veidota ap jaunās paaudzes informācijas un izklaides sistēmas 7 un 8 collu skārienekrāniem.

4×4: adaptīva visu riteņu piedziņa ar jauno sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu

Sistēma ar elektronisko, daudzdisku sajūgu var nemanāmi pārslēgt jaudu starp priekšējo un aizmugurējo asi no 100:0 līdz 50:50 attiecībai, kamēr parastā ikdienas lietošanā tas brauc kā ekonomisks priekšpiedziņas auto. Sistēma tiek aktivizēta, lai novērstu riteņu izslīdēšanu, kad Opel MOKKA X uzsāk braukšanu slīpumā. Gaitā visa jauda tiek novirzīta priekšējiem riteņiem un pilnpiedziņas sistēma pieslēdzas tikai gadījumos, kad ir nepieciešams uzlabot saķeri, it īpaši uz slapjiem un slideniem segumiem.

Drošība: adaptīvās LED dienasgaismas un nepārspējamā Opel Eye priekšējā kamera

Opel MOKKA X radīšanas procesā Opel inženieri, prezentējot adaptīvo LED dienas gaitas gaismu sistēmu, jau atkal ir sekojuši Opel stratēģijai padarīt inovatīvas tehnoloģijas pieejamas plašākām pircēju masām. Jaunā AFL LED sistēma automātiski pielāgo lukturu apgaismojuma režīmus atkarībā no situācijas, tādā veidā sniedzot labāko gaismas veiktspēju, neapžilbinot citus braucējus. Šai sistēmai ir deviņi dažādi režīmi, kā piemēram, pilsētas, lauku ceļu, tūristu.  Šī LED sistēma aizstāj iepriekšējo BiXenon AFL+. No vienas puses, LED sniedz gaismas kvalitāti, kas ļauj redzēt lietu īstās krāsas, uzlabojot vizuālo komfortu.

Savienojamība un komforts: no jaunākās paaudzes IntelliLink līdz ergonomiskiem sēdekļiem

Papildus tam, ka MOKKA X ir labāk savienojamais kompaktais krosovers, tas pretendē arī uz viskomfortablākā statusu. Kā jau lielākajai daļai Opel modeļu, tam ir AGR (neatkarīgo muguras ekspertu vadītās “Kampaņa veselām mugurām”) sertificēti ergonomiskie sēdekļi, kas ir unikāli šajā segmentā un padara tālākus lielceļa braucienus tikpat komfortablus kā ekskursijas skarbākos apstākļos. MOKKA X saņem arī papildus komforta opciju: Keyless Open and Start. Vadītājam vairs nav nepieciešams aktīvi spiest atslēgas pogas, lai atslēgtu vai aizslēgtu savu automašīnu. Viņam tikai jātur atslēga kabatā vai somā, un nospiežot mazo pogu uz jebkura no durvju rokturiem, ir iespēja atslēgt vai aizslēgt jebkuras automašīnas durvis. Automašīnas iedarbināšana arī tiek veikta bez atslēgas.

Rakstu iesaka: autofavorits

Avots:  media.opel.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment