Puse arī ir labs rezultāts, nolēmu un ieslodzīju visus, kas ņēma ēsmu. Un es aizmirsu izmest pārējo. Nākamajā dienā no zemes parādījās cilpas.
Un atlikušās sēklas izšķīlās pilī. Eksperimenta nolūkos iestādīju arī tos (piespiedu barošu septiņus piparus).
Otrās apgriešanas cilpas atkal parādījās nākamajā dienā, piemēram, pulksteņa mehānisms. Tagad otrais vilnis panāk pirmo. Es sāku savu epopeju 8. martā. Otrais vilnis tika iesēts 9. datumā. Un 12. datumā lielākā daļa manu stādu jau bija izpletuši dīgļlapas. Viss skaidrs!
Kopumā, pateicoties šai neparastajai metodei, es samazināju kavēšanos un ietaupīju gandrīz mēnesi zelta pavasara laika, kas, kā jūs zināt, baro gadu. Manas “ausis” gan nepaspēja panākt iepriekš iestādīto augšanu, taču ne pārāk vēlu. Tātad lielisks veids. Ņemiet vērā.
Viltība ir tajā, ka sēklas tiek saglabātas vislabākajos apstākļos. Tās neizžūst. Tās arī dabiski pārziemo ledusskapī.
Protams, šai metodei ir arī trūkumi:
Šī metode nav piemērota hibrīdu audzēšanai (to sēklas nesaglabā šķirnes īpašības).
Nevar izmantot veikala sēklām.
Darbojas tikai ar jau audzētām šķirnēm (sortiments ir nabadzīgs).
Nepieciešama sagatavošana (piparu konservēšana).
Bet citādi šī metode ir patiešām uguns. Es esmu konservatīvs, mūžīgā cīņa mani neaizrauj, man tā ir labāka stabilitāte un pastāvība. Tāpēc šī metode man der. Es turpināšu turēt vērša ausis. Tādā pašā veidā var sēt un pirkt papriku, iepriekš iegādājoties iecienītu eksemplāru. Tās lieliski saglabājas ledusskapī.
Un, fotografējot savu ražu, man radās liels raksta pārrāvums: vienā stikla pusē – mazi stādiņi, otrā – zaļa zāle.
Lasi vēl: Pa vienam zariņam katrā stūrī – jau gadiem nav tarakānu, un viss dzīvoklis ir smaržīgs
Tie ir laikapstākļi. Man pie tā jāpierod…
Tevi noteikti interesēs
- Jau desmit gadus strādāju Zviedrijā. Sapņoju par atgriešanos Latvijā, bet negausīgie bērni negrib to pieļautby Rinalds Bergmanis
- Kādu krāsu kaķi nes veiksmi, laimi un labklājību: seni latviešu un citu tautu ticējumiby Laura Blūma
- Cepti ziedkāposti ar Alfredo mērci – izmēģiniet šo recepti vienreiz, un jūs vēlēsieties to gatavot atkal un atkalby Anete Vītola