Piparmētru podiņš: neticami ieguvumi gan jūsu mājoklim, gan mājdzīvniekiem

Piparmētras priekšrocības

Piparmētru (vai piparmētru eļļu) var izmantot mājas apstākļos gatavotiem aerosoliem. Odiem un to kāpuriem nepatīk piparmētra. Tāpēc jūs varat efektīvi atbaidīt šo traucēkli, izmantojot šo aerosolu vai dzīvus augus.

Arī zirnekļiem nepatīk piparmētras smarža, tāpēc šī brīnišķīgā auga podiņš ļoti spēcīgi atbaidīs kukaiņus. Un, protams, neaizmirstiet arī par citiem profilakses pasākumiem: aizveriet logus un durvis, uzturiet mājokli tīru, bez drupatām un ēdiena, kā arī izslēdziet āra apgaismojumu, kas piesaista kukaiņus un zirnekļus.

Attiecībā uz žurkām un citiem grauzējiem piparmētra arī tos aizbiedē. Jūs varat izsmidzināt vietu ar piparmētru eļļas aerosolu. Varat arī izvietot pagalmā piparmētru podiņus.

Piparmētra var atturēt kaitēkļus arī no jūsu mājdzīvniekiem, īpaši no blusām. Novietojiet piparmētru blakus sava mīluļa gultai vai uzpiliniet nedaudz ēteriskās eļļas, un jūsu mājdzīvnieks būs drošībā.

Protams, piparmētra ne tikai lieliski smaržo un atbaida kaitēkļus, bet arī izdaiļo jūsu mājokli. Un tas ir pietiekami labs iemesls, lai iegādātos jaunu podiņu ar šo jauko un noderīgo augu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment