Pīrādziņi bez piena un olām – vienkārša recepte, izmantojot ūdeni, kas iekaros pat gardēžu sirdis

Reizēm gribas mājās gatavotus konditorejas izstrādājumus, bet var gadīties, ka tieši tad ledusskapī ir par maz vajadzīgo sastāvdaļu. Tieši tad noder šī ātrā pīrāgu recepte bez piena vai olām.

Mēs jums paskaidrosim, kā pagatavot šos konditorejas izstrādājumus, atsaucoties uz šefpavāres Džeinas Lubovicas ierakstu Facebook. Pīrādziņi sanāk gaisīgi un mīksti, un nebūt ne sliktāki, kā gatavojot ar pienu un olām.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Ūdens – 3 glāzes

Svaigs raugs – 100 g

Cukurs – 4 ēdamkarotes

Sāls – 1 tējkarote

Augu eļļa – 150 g

Milti – 600 līdz 700 g

Pildījums – 200 g ievārījuma vai jebkura cita pildījuma pēc jūsu izvēles

VIDEO:

Pagatavošanas gaita

Vispirms uzkarsē ūdeni līdz 40°C, izšķīdina raugu, pievieno cukuru un dažas ēdamkarotes miltu. Atstāj siltā vietā vismaz uz 15 minūtēm, līdz mīkla uzrūgst un kļūst gaisīga. Dažreiz tas var aizņemt nedaudz vairāk laika.

Pievieno sāli, pakāpeniski pievieno atlikušos miltus un ielej sviestu. Mīci mīklu tik ilgi, lai tā ir mīksta, bet vairs nelīp pie rokām.

Sadaliet mīklu porcijās, izrullējiet plācenīšus, centrā ielieciet pildījumu (ievārījumu, vārītus kartupeļus, kāpostus, sagrieztu speķi vai magoņu sēklas) un cieši aizspiediet malas.

Novietojiet pīrādziņus uz cepampapīra un nekavējoties cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā. Cepiet 15 līdz 17 minūtes, līdz zeltaini brūni. Gatavos pīrādziņus apsmērējiet ar sviestu vai augu eļļu (gavēņa versijai).

Šī ir vienkārša un ātra recepte, un pats labākais, ka no šīs mīklas varat pagatavot gan saldo, gan sāļo pīrāgu versiju – rezultāts vienmēr ir lielisks un gribās vēl. Lai labi garšo!