Konditorejas izstrādājumu cepšana gliemeža formā patiešām atvieglo dzīvi daudziem maizniekiem. Tas nav tik sarežģīti, kā pagatavot vairāku veidu pīrāgus un bulciņas.
Turklāt no mīklas pagatavots “gliemezis” gandrīz vienmēr izdodas gaisīgs un aromātisks.
Tu vari pagatavot bagātīgu “gliemezi” ar daudziem pildījumiem. Par vienu no populārākajiem tiek uzskatīts krēmveida pildījums. Šādus “gliemežus” parasti sauc par cinnaboniem (kanēļa rullīšiem).
Cepšana gliemeža formā modē savulaik nāca Francijā, kur maiznieki ilgstoši eksperimentēja ar mīklu. Viņu uzdevums bija izveidot oriģinālu vienkāršu bulku, kas priecētu ar savu neatkārtojamo izskatu un garšu.
Bet es šodien tev pastāstīšu, kā mājās pagatavot šo oriģinālo konditorejas izstrādājumu, izmantojot ar gaļas pildījumu:
Sastāvdaļas:
250 militru ūdens;
250 militru piena;
1 tējkarote sāls;
800 grami miltu;
1 tējkarote cepamā pulvera;
3 sīpoli;
400 grami gaļas;
150 grami sviesta.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Zvejnieks no Kurzemes aicina izvairīties no šādām apkaunojošām kļūdām sarkano zivju sālīšanas procesāby Rinalds Bergmanis
- Krabju salāti jaunā versijā: neparasta garša, kas ir pat labāka par klasikuby Rinalds Bergmanis
- Gaisīga kūka bez neviena grama miltu – viegli tiks galā arī tie, kuri tikai sāk apgūt kulinārijas prasmesby Anete Vītola