Pagatavošana:
Ieberam sāli bļodā ar siltu ūdeni un pienu un samaisām. Vairākos piegājienos piena šķidrumā iesijājam miltus un cepamo pulveri, samīcām mīklu.
Sadalām mīklu 4 vienādās daļās un veidojam bumbiņas. Liekam tās celofānā un atstājam uz 10 minūtēm.
Smalki sakapājam sīpolu, gaļu sagriežam mazos gabaliņos.
Apvienojam gaļu un sīpolus, pieberam sāli un piparus pēc garšas, samīcām. Katru mīklas gabaliņu ar rullīti izrullējam plānā kārtā. Neaizmirstam apkaisīt mīklas un galda virsmu ar miltiem.
Izkausējam sviestu, ieziežam ar to visus izrullētos gabaliņus. Mīklai virsū liekam pildījumu un sarullējam mīklas kārtas ruļļos.
No iegūtajiem ruļļiem veidojam “gliemežus” un liekam cepešpannā, kas pārklāta ar pergamentu. Pārklājam “gliemežus” ar pārtikas plēvi un pagaidām 20 minūtes.
Viegli piespiežam “gliemezi” ar mīklas rulli, lai tas būtu plakanāks.
Apsmērējam “gliemežus” ar olas dzeltenuma un piena maisījumu. Cepam “gliemežus” 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Rezultātā iegūstam vienkāršu gaļas ēdienu, kura pamata sastāvdaļa ir mīkla. Šāds “gliemezis” var lieliski aizstāt ierastos pīrāgus.
Novēlam tev labu apetīti! Ja tev garšoja šis brīnišķīgais pavārmākslas meistardarbs, padalies ar recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Iekštelpu augs, kas plaukst pat tur, kur gaismas gandrīz nav
- Viņu saderība ir “apaļa nulle”: pāri ar šiem vārdiem ir lemti nelaimīgām attiecībām
- Kāpēc mēs patiesībā nepareizi iestrādājam pelnus dārzā: 3 kļūdas, kas nepatīk gan augiem, gan augsnei un kad tas nav lietderīgi
- Kāpēc mūs pievelk konkrēti cilvēki – galvenie iemesli un pievilkšanās veidi
- Zemesvēži jeb racējcirceņi uz ilgu laiku pazudīs no jūsu dārza: dalos ar vienkāršu metodi
- Balkonu stiklojums ir aizliegts: tiek skaidrots kurās valstīs draud demontāža un kādas var būt sekas












