Pagatavošana:
Ieberam sāli bļodā ar siltu ūdeni un pienu un samaisām. Vairākos piegājienos piena šķidrumā iesijājam miltus un cepamo pulveri, samīcām mīklu.
Sadalām mīklu 4 vienādās daļās un veidojam bumbiņas. Liekam tās celofānā un atstājam uz 10 minūtēm.
Smalki sakapājam sīpolu, gaļu sagriežam mazos gabaliņos.
Apvienojam gaļu un sīpolus, pieberam sāli un piparus pēc garšas, samīcām. Katru mīklas gabaliņu ar rullīti izrullējam plānā kārtā. Neaizmirstam apkaisīt mīklas un galda virsmu ar miltiem.
Izkausējam sviestu, ieziežam ar to visus izrullētos gabaliņus. Mīklai virsū liekam pildījumu un sarullējam mīklas kārtas ruļļos.
No iegūtajiem ruļļiem veidojam “gliemežus” un liekam cepešpannā, kas pārklāta ar pergamentu. Pārklājam “gliemežus” ar pārtikas plēvi un pagaidām 20 minūtes.
Viegli piespiežam “gliemezi” ar mīklas rulli, lai tas būtu plakanāks.
Apsmērējam “gliemežus” ar olas dzeltenuma un piena maisījumu. Cepam “gliemežus” 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Rezultātā iegūstam vienkāršu gaļas ēdienu, kura pamata sastāvdaļa ir mīkla. Šāds “gliemezis” var lieliski aizstāt ierastos pīrāgus.
Novēlam tev labu apetīti! Ja tev garšoja šis brīnišķīgais pavārmākslas meistardarbs, padalies ar recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- No 22. aprīļa temperatūra strauji pazemināsies, tiek skaidrots vai sagaidīsim arī salnuby Sandra Ločmele
- Pirms īsa brīža aizsaulē devusies leģendāra aktrise un dziedātāja – viņas bērni komentē notikušoby Sandra Ločmele
- Māsa pameta darbu ārzemēs un atgriezās mājās ar negaidītām ziņām: nezinu ko mums tagad darītby Rinalds Bergmanis