Pircēja sašutusi: Jaunajā “IKEA” veikalā Rīgā nerunā valsts valodā


“Latvijas Avīzes” lasītāja sašutusi, ka jaunajā “IKEA” veikalā Rīgā pircējus neapkalpo valsts valodā. Tikmēr “IKEA” atvainojas un sola izvērtēt notikušo, raksta portāls la.lv.

“Esmu atgriezusies uz dzīvi Latvijā pēc vairāk nekā 68 Zviedrijā nodzīvotajiem gadiem. Krievu valodā runāju pavisam nedaudz. Pēc tam, kad mani jaunajā “IKEA” veikalā Rīgā atteicās apkalpot latviešu valodā, esmu nolēmusi šo veikalu turpmāk neapmeklēt,” tā “LA” teica rīdziniece Anita Pāvulāne.

(raksta turpinājums zemāk)

….


Jūs varētu interesēt:

Simpātiskākā un taupīgākā privātmāja. Pudani uzbūvējuši mājokli, kas kalpo cilvēkam

Lai rosinātu būvniekus arvien vairāk pievērst uzmanību ergonomikai, katru gadu notiek konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā”. Šogad tajā pirmo reizi piedalījās arī savrupmāja no Rīgas, kas interneta balsojumā ieguva visvairāk balsu, raksta la.lv portāls praktiski.lv.

To ieguva konkursa Simpātijas balvu – ērtu dārza soliņu, kur gan pašiem pasēdēt, gan ciemiņiem parādīt…

Tuvu centram

Kad pašiem ģimenē parādījās bērni, vajadzēja veidot jaunu mitekli. Pēc īsa saskaņošanas laika jau varēja sākt būvniecību, pēc deviņiem mēnešiem – sākt apdzīvot telpas un tad gada laikā māju nodot ekspluatācijā. – Izskatu un iekšējo dizainu saimnieki veidoja paši. Māja ir būvēta unikālā vietā – Bieriņos, kas ir tikai četru kilometru attālumā no Vecrīgas. Tuvākajā apkārtnē ir gan muižas, gan diženi koki, parki, piemēram, Pedvāles akmens skulptūru parks, ko katram ieteicams aplūkot, un leģendārās Mārupītes līkloči.

Pilnu rakstu varat izlasīt, spiežot ŠEIT


(turpinājums)

Man par “IKEA” ir nedaudz kauns. Parasti reizēs, kad pārdevējs veikalā ar mani runā vien krievu valodā, es atstāju pirkuma grozu un dodos projām. Šajā reizē mans mazdēls bija pārguris, tāpēc pirkumu tomēr veicu. “IKEA” pārdevēja ar mani sazinājās angļu valodā. Turklāt dīvaini, ka pie kases mani apkalpoja sieviete, bet pirkuma čeka pārdevējas vārda vietā bija norādīts vīrieša vārds “Pēteris”… Katrā veikalā pircējs ir jāuzrunā un jāapkalpo valsts valodā. Turpmāk mēbeles pasūtīšu vietējiem amatniekiem. Būs dārgāk, tomēr nauda paliks Latvijā. Esmu bijusi “IKEA” veikalos arī ASV un Zviedrijā, bet nekur tādu paviršu, vienaldzīgu attieksmi neesmu jutusi kā Rīgas veikalā.”

“LA” redakcija šovakar sazinājās ar “IKEA” sabiedrisko attiecību vadītāju Baltijas valstīs Renātu Danti, kura sacīja: “Mēs atvainojamies par radušos situāciju, kad kases darbinieks nespēja pienācīgi sazināties valsts valodā. Vēlos uzsvērt, ka darba intervijas ar visiem darbiniekiem, kam saskaņā ar likuma prasībām jāprot valsts valoda, noritēja latviešu valodā, lai pārliecinātos par viņu valodas prasmēm. Pašlaik izvērtējam notikušo un veiksim nepieciešamos uzlabojumus, lai darbinieki, jo īpaši tie, kas apkalpo klientus, prasmīgi sazinātos ar klientiem latviešu vai citā klientam pieņemamā valodā. Vēlreiz atvainojamies par sagādātajām neērtībām.”

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment