Mīklas izstrādājumi ar pildījumu tiek gatavoti visā pasaulē – no Ķīnas līdz Itālijai. Polijā tie ir “Pierogi”. Tie ir vārīti un pēc tam uz pannas cepti vareņiki ar dažādiem pildījumiem.
Šis pildījums sastāv no kartupeļiem ar zaļajiem zirnīšiem un speķa. Var pagatavot arī pildījumu no sasmalcinātas pīles gaļas un kāpostiem, kā arī meža sēnēm un skābētiem kāpostiem.
Sastāvdaļas
Mīklai:
3 tasītes (390 g) miltu
1 liela ola
2 tējkarotes augu eļļas
1 tējkarote sāls
120-180 ml silta ūdens
Pildījumam:
2 vidēji lieli kartupeļi
6 sloksnes speķa
3 lieli sīpoli
1 glāze (130 g) saldētu jauno zirnīšu
255 g rikotas siera
Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sagatavojiet mīklu. Izberiet miltus uz tīras darba virsmas un vidū izveidojiet bedrīti. Pievienojiet olu, augu eļļu un sāli un viegli saputojiet ar dakšiņu, nepievienojot miltus. Turpiniet maisīt ar koka karoti, pievienojot nelielu daudzumu silta ūdens un pakāpeniski pievienojot miltus.
Nākamo ūdens devu pievienojiet tikai tad, kad iepriekšējais ūdens ir rūpīgi sajaukts ar miltiem un maisījums kļūst sauss. Tiklīdz mīkla sāk veidoties, atlaidiet karoti un mīciet mīklu ar rokām. Pārtrauciet pievienot ūdeni, tiklīdz ir pievienoti visi milti un ir izveidojusies mīksta mīkla (tai nevajadzētu būt mitrai vai lipīgai – ja tā ir, pievienojiet vēl nedaudz miltu).
Par tālāku pagatavošanas gaitu varat uzzināt nākamjā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Uzreiz padara vecāku: frizūras, kuras sievietēm 40+ noteikti nevajadzētu izvēlētiesby Rinalds Bergmanis
- Liepājā ticis atrasts ļoti neparasts putns – lielākajai daļai cilvēku šāda suga nav pazīstama un nav redzēta dabāby Sandra Ločmele
- “Pēc pusotras stundas nolēmām doties uz mājām”: dziedātājs Ainars Mielavs veltī kritiku vienai no latviešu izcilākajām dziedātājāmby Laura Blūma