Poļu pierogi – kā pagatavot oriģinālus vareņikus ar gardu pildījumu

Mīklas izstrādājumi ar pildījumu tiek gatavoti visā pasaulē – no Ķīnas līdz Itālijai. Polijā tie ir “Pierogi”. Tie ir vārīti un pēc tam uz pannas cepti vareņiki ar dažādiem pildījumiem.

Šis pildījums sastāv no kartupeļiem ar zaļajiem zirnīšiem un speķa. Var pagatavot arī pildījumu no sasmalcinātas pīles gaļas un kāpostiem, kā arī meža sēnēm un skābētiem kāpostiem.

Sastāvdaļas

Mīklai:

3 tasītes (390 g) miltu

1 liela ola

2 tējkarotes augu eļļas

1 tējkarote sāls

120-180 ml silta ūdens

Pildījumam:

2 vidēji lieli kartupeļi

6 sloksnes speķa

3 lieli sīpoli

1 glāze (130 g) saldētu jauno zirnīšu

255 g rikotas siera

Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Pagatavošana

Sagatavojiet mīklu. Izberiet miltus uz tīras darba virsmas un vidū izveidojiet bedrīti. Pievienojiet olu, augu eļļu un sāli un viegli saputojiet ar dakšiņu, nepievienojot miltus. Turpiniet maisīt ar koka karoti, pievienojot nelielu daudzumu silta ūdens un pakāpeniski pievienojot miltus.

Nākamo ūdens devu pievienojiet tikai tad, kad iepriekšējais ūdens ir rūpīgi sajaukts ar miltiem un maisījums kļūst sauss. Tiklīdz mīkla sāk veidoties, atlaidiet karoti un mīciet mīklu ar rokām. Pārtrauciet pievienot ūdeni, tiklīdz ir pievienoti visi milti un ir izveidojusies mīksta mīkla (tai nevajadzētu būt mitrai vai lipīgai – ja tā ir, pievienojiet vēl nedaudz miltu).

Par tālāku pagatavošanas gaitu varat uzzināt nākamjā lapā!

Leave a Comment