Paņemiet virtuves taimeri un iestatiet to uz 8 minūtēm. Turpiniet mīcīt mīklu, līdz izslēdzas taimeris, pēc vajadzības apkaisot darba virsmu ar miltiem, lai novērstu mīklas lipīgumu. Tai jābūt gludai un elastīgai. Ielieciet mīklu bļodā un atstājiet to istabas temperatūrā uz 1 stundu.
Un pagatavojiet pildījumu. Nomizotus kartupeļus vāra sālītā ūdenī. Pēc tam atstāj atdzist. Apcep speķi lielā pannā uz vidējas uguns, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Sīpolu sasmalcina un apcep speķa taukos. Pievieno zirņus un turpina gatavot apmēram 2 minūtes. Atlieciet malā.
Sasmalciniet speķi un kopā ar rikotas sieru pievienojiet to bļodā ar kartupeļiem. Bagātīgi pievieno sāli un piparus un sastāvdaļas saberž kopā. Pievieno zirnīšus un sasmalcinātu sīpolu. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
Izvelciet mīklu uz darba virsmas (kas viegli apkaisīta ar miltiem) apmēram 3 mm biezumā. Izgriež 5-7,5 cm diametra apļus, izmantojot glāzes malas vai cepumu griezēju. Katra apļa vidū ielieciet apmēram 1 ēdamkaroti pildījuma un veidojiet vareņikus.
Uz pannas apcep nedaudz sasmalcinātu sīpolu mērcei. Vāra vareņikus vēl 5 minūtes pēc tam, kad tie uzpeld uz ūdens virsmas. Izņem no ūdens ar kausiņu un noliek uz liela šķīvja.
Lielajā pannā izkausē sviestu un viegli apcep izvārītos vareņikus pa daļām. Svarīgi, lai tie nebūtu viens otram virsū. Pārvieto siltā traukā. Pievieno ceptos sīpolus un pasniedz ar skābo krējumu.
Noteikti izmēģiniet šo klasisko poļu ēdienu. Pildījum varat absolūti pielāgot savām personiskajām vēlmēm un ieskatiem, piemēram, gaļu aizstājot ar sēnēm. Tikpat labi var veidot saldots pierogus. Ļaujiet vaļu iztēlei!
Tevi noteikti interesēs
- Diemžēl mūžībā aizgājusi dziedātāja, aktrise un televīzijas personība – ģimene bija blakus līdz pēdējamby Sandra Ločmele
- Kā mainījusies viņu dzīve un kā viņi šobrīd izskatās: seriāla “Santa Barbara” skatītāju iemīļotākais pāris – Īdena un Krūzs (video)by Laura Blūma
- Dārzkopji, pārliecinieties, ka esat to izdarījuši pirms februāra sākuma – šeit ir norādīts, ar ko vajadzētu apkaisīt kokus un krūmusby Anete Vītola