Šo garšīgo mērci bieži pasniedz turku restorānos. Un tagad jūs varat to pagatavot paši savās mājās, jo gatavošanas process ir ļoti vienkāršs.
Šī tomātu mērce ar papriku labi sader ar gaļu. To var izmantot arī picai. Un tikpat labi to var pasniegt ar spageti. Ar recepti dalījās Nefis Jemeks Tarifleri savā tīmekļa vietnē.
Sastāvdaļas tomātu mērcei ar pipariem
5 kg tomātu
750 g zaļā paprika
1 glāze olīveļļas vai citas augu eļļas
0,5 glāzes vīnogu etiķa
1 ķekars pētersīļu
2 zariņi svaiga timiāna (vai 1 ēdamkarote kaltēta timiāna)
1 ēdamkarote kaltēta bazilika
1 ķiploka galviņa
3 asie pipari (pēc vajadzības var palielināt vai samazināt aso piparu daudzumu)
Pagatavošana:
Nomazgājiet mērcei paredzētos tomātus un sagrieziet tos uz pusēm. Izkārtojam tomātus uz cepamā paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 250° sakarsētā cepeškrāsnī, līdz tomāti kļūst mīksti.
Nomazgājiet zaļos piparus un sagrieziet gabaliņos. Ķiplokus nomizo un smalki sasmalcina. Tāpat rīkojas arī ar pētersīļiem.
Apceptos tomātus ievieto katliņā, uzvāra un sasmalcina ar blenderi, līdz tie kļūst gludi.
Lasi vēl: Kā noņemt līmlentes un uzlīmju pēdas no dažādām virsmām: ekspertu padomi
Tomātu pastas masu vāra 15 minūtes un pievieno papriku. Vāra pusstundu uz lēnas uguns. Pievieno asos piparus, ķiplokus, olīveļļu, etiķi, pētersīļus, timiānu, baziliku un sāli un turpina vārīt vēl 15 minūtes.
Burkas noskalojiet ar verdošu ūdeni un vāciņus 10 minūtes vāriet katliņā ar verdošu ūdeni. Nosusiniet vāciņus, ielejiet mērci burkās, aizvākojiet un apgrieziet otrādi.
Ļaujiet burkām atpūsties vismaz 3 dienas.
Pēc tam mērce būs ievilkusies un to var baudīt kopā ar dažādiem ēdieniem.