Preses konference par Rail Baltica projekta līdzšinējo progresu un 2018. gada plāniem

Lai informētu par Rail Baltica projekta progresu un īstenošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī galvenajiem 2018. gada mērķiem, Baltijas valstu kopuzņēmums RB RAIL AS aicina Baltijas un starptautisko mediju pārstāvjus uz Baltijas līmeņa preses konferenci, kas norisināsies otrdien, š.g. 23. janvārī plkst. 10:00 Viļņā, apmeklējot to klātienē vai izmantojot iespēju sekot līdzi pasākumam tiešraidē.

2017. gadā Rail Baltica Globālā projekta ieviešana visās trīs valstīs noslēdzās ar būvprojektēšanas fāzes uzsākšanu. Preses konferences dalībnieki – centrālais projekta koordinators un trīs valstu nacionālo ieviesējorganizāciju pārstāvji – prezentēs pagājušā gada progresu projekta ieviešanā katrā no Baltijas valstīm, kā arī sniegs informāciju par šī gada mērķiem un uzdevumiem Globālā projekta ieviešanā.

Preses konferencē piedalīsies:

Baiba Rubesa, RB RAIL AS izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja;

Arenijus Jackus (Arenijus Jackus), “Lietuvos geležinkeliai” Rail Baltica koordinēšanas nodaļas direktors;

Agnis Driksna, SIA Eiropas Dzelzceļa līnijas Attīstības un sadarbības departamenta direktors;

Rīa Sillave (Riia Sillave), Rail Baltic Estonia OU valdes priekšsēdētāja.

Preses konferencei tiks nodrošināta interneta tiešraide Rail Baltica Globālā projekta mājaslapā http://www.railbaltica.org. Ja vēlaties video tiešraidi raidīt sava medija digitālajā platformā, tad embed kodu iespējams iegūt, rakstot e-pastu uz [email protected].

Preses konferences laikā Latvijas, Igaunijas un ārvalstu mediju pārstāvjiem piedāvājam tiešsaistes dalību jautājumu un atbilžu sesijā, kas tiks nodrošināta ar interaktīvās digitālās platformas Sli.do starpniecību. Jautājumus būs iespēja iesūtīt arī rakstot uz [email protected].

Preses konference notiks viesnīcas Congress Avenue (Gedimino av. 12, Viļņa) 2. Avēnijas konferenču telpā (2nd Avenue konferencijø salë). Lūdzam apstiprināt savu dalību preses konferencē līdz 22. janvāra plkst. 16.00, rakstot uz epastu [email protected] un norādot savu vārdu, uzvārdu un pārstāvēto mediju.

Preses konferences darba valoda – angļu valoda.

 

RB RAIL AS ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu Rail Baltica projektu – pirmo šādā mēroga infrastruktūras projektu Baltijā.

RB RAIL AS ir centrālais Rail Baltica projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

Par jautājumu un atbilžu sesiju un Sli.do digitālo platformu

Sli.do ir interaktīva digitālā platforma, kas nodrošina dalību pasākuma jautājumu un atbilžu sesijās no jebkuras vietas pasaulē. Atverot interneta pārlūku, ievadot mājaslapas adresi https://app.sli.do un pasākuma kodu, kas tiks izziņots interneta tiešraides laikā, ikviens mediju pārstāvis varēs uzdot jautājumus preses konferences runaspersonām 140 rakstzīmju garumā. Ienākošos jautājumus administrēs preses konferences moderators.

Jautājumus būs iespēja iesūtīt arī rakstot uz e-pastu [email protected].

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment