Priežu medus bez vārīšanas: sīrups no čiekuriem aukstā veidā

Priežu čiekuri – īsta vērtīgo vielu krātuve! Tajos ir pilns ar vitamīniem, ēteriskajām eļļām un citām vērtīgām sastāvdaļām, kas var stiprināt imunitāti un uzlabot pašsajūtu. Bet kā tos pareizi izmantot?

Priežu čiekuru ievārījums, protams, ir garšīgs, bet sildot daļa noderīgo vielu iznīcinās. Tāpēc es priekšroku dodu priežu medus sagatavošanai aukstajā veidā – tā čiekuri atdod maksimālu labumu bez termiskās apstrādes.

Kā pagatavot sīrupu no priežu čiekuriem?

1️. Čiekuru savākšana
Izvēlamies jaunos zaļos čiekurus, kas vēl nav kļuvuši cieti. Vislabāk tos vākt maijā, tālu no ceļiem un industriālām zonām.

2️. Sagatavošana
Čiekurus iztīra no netīrumiem un rūpīgi izskalo. Pēc tam tos sajauc ar cukuru vienādās proporcijās.

Lasi vēl: Viedtālruņu laikmetā: Kāpēc cilvēki vēl joprojām izvēlas pogu tālruņus

3️. Iegūšanas process

Pārliekam maisījumu stikla burkās un ievietojam ledusskapī.
2–4 nedēļu laikā cukurs izvilks no čiekuriem sulu, pārvēršot to par aromātisku sīrupu.
Periodiski sakratām burku, lai process notiktu vienmērīgi.
Pēc tam izkāšam sīrupu, izlejot to tīrās traukos, un atkal liekam ledusskapī. Pāris nedēļu laikā varam uzmanīgi noņemt sīrupu no nogulsnēm.

Gatavs!
Sīrupu var uzglabāt ledusskapī un izmantot kā dabīgu līdzekli veselības stiprināšanai.

Kā lietot?

Profilaksei – pa 1 ēdamkarotei dienā.
Pie saaukstēšanās vai vāja imunitātes – līdz 3 ēdamkarotēm dienā.

Ja kaut kas noiets greizi…

Ja sīrups sanācis pārāk šķidrs – vienkārši pievienojiet vēl cukuru un atstājiet nostāvēties ilgāk.
Ja cukura ir par daudz – tas nokritīs nogulsnēs, bet sīrups paliks piesātināts.

Lasi vēl: Nesteidzieties dedzināt zarus: tie var būt ļoti noderīgi – izmantojiet tos gudri

Kāda ir garša?

Patīkams skuju aromāts, viegla karamelizēta salduma piegarša un sveķu notis – īsts meža eliksīrs!

Svarīgi! Pirms lietošanas pārliecinieties, ka jums nav alerģijas pret skuju produktiem.