Priežu pumpuru sīrups pret bronhītu, plaušu karsoni, saaukstēšanos un pat tuberkulozi!

Šis ir tas sīrups, ar kuru mūsu senči ārstēja daudzas slimības – bronhītu, pneimoniju, saaukstēšanos un pat tuberkulozi, un kā izrādās, tas arī attīra smēķētāju plaušas!

Sīrupu gatavojam šādi:

Priežu pumpuri jāievāc tad, kad sāk birt ziedputekšņi (visbiežāk maija beigās/jūnija sākumā). Plūciet pumpurus no tām priedēm, kuras ir tālāk no ceļiem. Saplūktos pumpurus neskalo.

Liekam saplūktos pumpurus katliņā. Taisam slāņus – viena kārta ar pumpuriem, otra ar cukuru, un tā turpināt līdz trauks pilns. Cukuru jākaisa daudz – tas jāklāj tik biezs, lai neredz pumpurus. Pēdējo kārtu ar pumpuriem apber ar cukuru tā, lai izveidojas kalniņš un liekam tumšā vietā un gaidām, kad pumpuri sāks sulot (aptuveni nedēļa, bet tas atkarīgs no tā cik katrs pumpurs ir sulīgs).

Kad pumpuri sākuši sulot, tad sākam vārīt. Uz nelielas uguns vāram precīzi 45 min. Pumpurus nedrīkst maisīt, lai sveķi neuzpeld. Var tikai nedaudz piespiest ar karoti. Kad pagājis noteiktais vārīšanās laiks, lieciet atdzesēties. Pēc tam ņemiet lokanu trubiņu, iemērciet to līdz pašai apakšai un pārlejam sīrupu no katliņa uz sterilizētām burkām.

Viss gatavs!

Lietojiet šo sīrupu 3 reizes dienā (pusstundu pirms ēšanas) pa vienai tējkarotei. Varat arī pievienot šo sīrupu tējai (200 ml) un papildu pievienot vienu tējkaroti medus. No rīta labāk uzņemt vienkārši karotīti šī sīrupa, bet pusdienās un vakariņās sīrupu uzņemt kopā ar tēju un medu.

Lasi vēl: Dzēriens, kas palīdz attīrīt plaušas un atvieglo elpošanu! Tikai dabīgas sastāvdaļas!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment