Prigožina lidmašīnas stjuarte atklājusi tuviniekiem par neticamām lietām pirms lidojuma

“Telegram” kanāls “VČK-OGPU” ceturtdien ziņoja, ka Krievijā avarējušās algotņu grupējuma “Vagner” vadītāja Jevgeņija Prigožina lidmašīnas “Embraer” stjuarte bija informējusi tuviniekus par šīs lidmašīnas neparasto remontu pirms izlidošanas.

 

Stjuarte Kristīna Raspopova, kas ir starp lidmašīnas katastrofas upuriem, bija pastāstījusi saviem radiniekiem, ka lidmašīna pirms izlidošanas bija nosūtīta uz “īstermiņa un nesaprotamu remontu”.

 

“Lidmašīnas katastrofā cietušā stjuarte ir saistīta ar prokurora vietnieka māsu vienā no pilsētām Čeļabinskas apgabalā. Viņš norādīja, ka Kristīna Raspopova nesen ceļojusi uz Maskavu, kur sagaidījusi lidojumu uz Sanktpēterburgu.”

 

Trešdien viņi sazvanijās un sieviete paziņoja, ka apkalpe sagaida nozīmīgu zvanu, lai noskaidrotu, vai lidojums notiks šodien vai rīt. Turklāt, atbilstoši stjuartes teiktajam, lidmašīna bija bijusi remontā pirms izlidošanas, informēja “VČK-OGPU”.

 

Arī “Telegram” kanāla ziņu avots informēja, ka Prigožina piederīgā lidmašīna veica lidojumu virs Tveras apgabala augšējās gaisa telpas, taču nav uzturējusi sakarus ar Tveras lidojumu vadības centru. Lidmašīna nenodibināja saikni ar Tveras dienestiem un nepārraidīja nekādus signālus, visu vadību nodrošinot no Maskavas.

“Flight Radar” platformā bija novērojams, ka “Embraer Legacy 600” lidmašīna ar reģistrācijas numuru RA-02795, kas ir Prigožina īpašumā, veica lidojumu virs Tveras apgabala, bet pēc tam zuda no radara ekrāniem. Lidmašīna nogāzās tuvumā Bologojes rajona Kuženkinas ciemam.

 

Trešdienas vakarā Krievijas federālā aviācijas pārvalde “Rosaviacija” apliecināja, ka Prigožins bija lidmašīnā, kuras katastrofā visi desmit cilvēki, kas tajā atradās, ir zaudējuši dzīvību.

 

Pēc “Rosaviacija” sniegtajiem datiem lidmašīnā atradās septiņi pasažieri – Sergejs Propustins, Jevgeņijs Makarjans, Aleksandrs Totmins, Valērijs Čekalovs, Dmitrijs Utkins, Nikolajs Matusejevs, Jevgeņijs Prigožins, kā arī trīs apkalpes locekļi – lidmašīnas kapteinis Aleksejs Ļevšins, otrs pilots Rustams Karimovs un stjuarte Kristīna Raspopova.

Lidmašīnas pasažieru vidū bija ne tikai Prigožins, bet arī viņa vietnieks Valērijs Čekalovs, kurš bija atbildīgs par “Vagner” drošības dienesta darbu, un arī viens no “Vagner” grupas komandieriem Dmitrijs Utkins, no kura segvārda radies “Vagner” nosaukums.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment