Cepta zivs ir daudzu pavāru iecienīts ēdiens. Tomēr, cepot, liekā eļļa uzsūcas, kā rezultātā veidojas mīksta garoza un sausa iekšpuse. Profesionāli pavāri zina perfektas ceptas zivs noslēpumu – parasto kviešu miltu vietā viņi izmanto kukurūzas cieti.
Kukurūzas ciete veido plānu, kraukšķīgu garozu, kas aizsargā zivi no liekiem taukiem. Tās struktūra palīdz saglabāt zivs sulīgumu un piešķir ēdienam gardu zeltaini brūnu krāsu. Tas nodrošina, ka zivs pēc cepšanas saglabājas maiga un aromātiska.
Kas jums būs nepieciešams:
Svaiga zivs (ieteicamas cietas gaļas šķirnes, piemēram, menca un zandarts);
Kukurūzas ciete (apmēram 200 grami);
Rupja jūras sāls (apmēram trīs tējkarotes);
Svaigi malti melnie pipari (viena tējkarote);
Kaltēts ķiploks (viena tējkarote);
Papildus garšvielas pēc vēlēšanās (piemēram, rozmarīns, timiāns).
Cepšanai būs nepieciešama arī rafinēta saulespuķu vai olīveļļa.
Pagatavošanas instrukcija:
Notīriet svaigu zivi no zvīņām, noskalojiet to ar aukstu ūdeni un nosusiniet ar papīra dvieļiem. Sagrieziet apmēram 2 cm biezās porcijās. Apkaisiet ar sāli un marinējiet ledusskapī pusstundu.
Dziļā bļodā sajauciet kukurūzas cieti ar pipariem, ķiplokiem un garšvielām. Vienmērīgi pārklājiet katru zivs gabalu ar maisījumu.
Uzkarsējiet bagātīgu daudzumu augu eļļas pannā un ievietojiet zivs gabaliņus karstajā eļļā. Ir svarīgi pārliecināties, ka eļļa ir pietiekami karsta, pretējā gadījumā tā sāks absorbēt siltumu.
Cepiet zivi apmēram piecas minūtes no vienas puses, pēc tam apgrieziet un cepiet vēl piecas minūtes. Pārbaudiet gatavību ar nazi: filejai iekšpusē jābūt baltai. Pasniedziet tūlīt pēc pagatavošanas, kamēr āda ir kraukšķīga. Labu apetīti!
Šī recepte ir ideāli piemērota tiem, kam garšo zivju ēdieni un kuri vēlas iemācīties tos pagatavot kā profesionālis. Noslēpums ir vienkāršs: aizstājot tradicionālos miltus ar kukurūzas cieti, jūsu zivs būs gardi kraukšķīga no ārpuses un neticami sulīga iekšpusē.









