Prusaki no manas mājas izsprāga kā korķi; kā ātri no tiem tikt vaļā uz visiem laikiem?

Tautas līdzekļi pret prusakiem.

– Borskābe. Tas ir pulvera veidā.

Daļu līdzekļa var nobērt vietās, kur prusaki uzturas visbiežāk. Rezultāta nostiprināšanai – sajauciet kartupeļu biezputru ar olas dzeltenumu, miltiem un borskābi, saveliet mazas bumbiņas un salieciet pa stūriem. No tādas delikateses ūsaiņi neatteiksies.

– Ožamais spirts. Tā asā smaka atbaida kukaiņus. Apstrādājiet ar ožamo spirtu grīdas un mēbeles. Un pievienojiet šo līdzekli ūdenim katru reizi, kad mazgājat grīdu.

– Izsaldēšana. Šī metode noderēs privātmāju īpašniekiem ziemas laikā. Kad temperatūra ir zemāka par +7 grādiem, prusaki pārstāj vairoties un panīkst. Ja ziemā sala laikā atver logus un durvis, prusakus var padzīt.

Mans tēvs saglabāja recepti no PSRS laiku ēdnīcām: populārākā un dārgākā zupa

– Ja prusaku vēl nav daudz, tos var izķert. Noziediet burku no iekšpuses ar vazelīnu vai kaut ko citu lipīgu, iekšā ielieciet gabaliņu maizes un atstājiet uz nakti. Burkā iekļuvušie prusaki nevarēs izkļūt ārā.

Profilakse

1. Regulāri tīriet māju. Reta uzkopšana nelīdzēs. Mazgājiet traukus tūlīt pēc ēšanas, sekojiet, lai kārtība būtu arī jūsu mājdzīvnieku barošanas vietās. Uzglabājiet visus produktus vietās, kur prusaki nevar iekļūt: ledusskapī, uzglabāšanas konteineros, blīvi noslēdzamos maisiņos.

2. Bieži iznesiet atkritumus.

Lasi vēl: Mana obligātā ziemas gurķu recepte: gatavoju 5 partijas (35 burkas), var glabāt arī skapī

3. Raugieties, lai ūdensvads nebūtu ietekmēts un saslaukiet jebkurus šķidrumus no virsmām. Ūdens trūkums liks prusakiem atstāt jūsu dzīvokli.

4. Aizdariniet visas spraugas. Tas palīdzēs jūs pasargāt no nelūgtiem viesiem. Ventilācijas lūkas aizklājiet ar sietu.

Personīgajā mājā pietiks vienu reizi veikt kārtīgu tīrīsānu, un pēc tam atliks vien ievērot noteikumus. Bet daudzdzīvokļu mājās būs sarežģītāk. Jums ar kaimiņiem būs jādarbojas kopā. Tikai tā jūs varēsiet uz visiem laikiem ātri tikt vaļā no prusakiem. Parādiet, kurš mājā ir saimnieks!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment