Psihologi ir nosaukuši 9 veidus, kā bez vārdiem parādīt, ka esat veiksmīgs cilvēks

Ir smalka robeža starp lielīšanos un diskrētu panākumu apliecināšanu. Kad runa ir par panākumu izrādīšanu, ir mazāk svarīgi, ko jūs sakāt, bet vairāk – kā jūs uzvedaties. 

Triks ir parādīt panākumus, nemēģinot pārliecināt ikvienu. Un ir daži “klusie” signāli, kas to var izdarīt.

Ķermeņa valodas spēks

Jūsu ķermeņa valoda var daudz pateikt par jūsu pārliecību un līdz ar to arī par jūsu panākumiem. Runa ir par pareizas stājas uzturēšanu, acu kontakta veidošanu un atklātas ķermeņa valodas lietošanu. Tie ir klusi signāli, kas neuzkrītoši pauž pārliecību.

Apģērbs

Labi ģērbties nenozīmē obligāti valkāt dārgu zīmolu apģērbu vai sekot jaunākajām modes tendencēm. Drīzāk runa ir par to, kā sevi prezentēt tā, lai jūs cienītu sevi un apkārtējos. Apģērbjoties atbilstoši situācijai, var neuzkrītoši paust savus panākumus un profesionalitātes līmeni.

Sakopta vide

Uzturēt darba vietu sakoptu ir kas vairāk nekā tikai kārtība. Tas ir kluss apliecinājums jūsu organizatoriskajām prasmēm un disciplīnai – divām īpašībām, kas bieži vien tiek saistītas ar veiksmīgiem cilvēkiem. Neatkarīgi no tā, vai tas ir jūsu biroja galds vai automašīnas aizmugurējais sēdeklis, tīra vide var daudz pateikt par jūsu panākumiem, jums pat neizsakot nevienu vārdu.

Punktualitāte

Punktualitāte ir kas vairāk nekā tikai pieklājība, tā ir klusais rādītājs, kas liecina par jūsu cieņu pret citu cilvēku laiku. Tas liecina, ka esat organizēts, uzticams un profesionāls – īpašības, kas bieži vien tiek saistītas ar veiksmīgiem cilvēkiem.

Aktīva klausīšanās

Ir viegli pieņemt, ka veiksmīgi cilvēki vienmēr runā. Taču patiesībā viņu spēja klausīties viņus patiešām atšķir. Aktīva klausīšanās ir prasme, kas ietver pilnīgu koncentrēšanos, izpratni, atbildi un pēc tam teiktā atcerēšanos. Tas ir kluss veids, kā izrādīt cieņu un empātiju pret citiem – iezīmes, kas ir augsti vērtētas veiksmīgiem cilvēkiem.

Dāsnums

Veiksmīgi cilvēki izprot dāsnuma vērtību. Viņi zina, ka panākumi nav tikai bagātības vai statusa uzkrāšana, bet gan pozitīva ietekme uz citu cilvēku dzīvi. Neatkarīgi no tā, vai tas ir padoms jaunākam kolēģim, brīvprātīgais darbs vietējā kopienā vai vienkārši veltīts laiks, lai palīdzētu svešiniekam, labestības izpausmes var klusi vēstīt par panākumiem.

Nepārtraukta mācīšanās

Neatkarīgi no tā, vai lasāt grāmatas, apmeklējat seminārus vai apgūstat jaunas prasmes, nepārtraukta mācīšanās var savā ziņā liecināt par jūsu apņemšanos personīgi attīstīties un gūt panākumus. Tas parāda, ka jūs neapmierina status quo un vienmēr cenšaties pilnveidoties.

Pateicība

Pateicība bieži tiek piemirsta, taču tā ir kluss veiksmes rādītājs. Izsakot pateicību, var paust gandarījuma sajūtu. Neatkarīgi no tā, vai jūs rakstāt pateicības dienasgrāmatu, izsakāt pateicību kolēģiem vai vienkārši katru dienu veltāt brīdi, lai atzītu labās lietas savā dzīvē, pateicības prakse var klusi signalizēt par jūsu panākumiem.

Pašpārliecinātība

Dienas beigās visspēcīgākais veids, kā klusi signalizēt par saviem panākumiem, ir izstarot pašpārliecinātību. Tā ir ticība savām spējām un savas vērtības atzīšana. Tas nav saistīts ar augstprātību vai pārākumu, bet gan ar ticību savam potenciālam.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment