Psihologs: zemapziņā cilvēki paliek “iesprūduši” tajā vecumā, kurā saņēma vismazāk mīlestības

Cilvēkiem, kuri kādā vecuma posmā nav saņēmuši pietiekami daudz rūpju no saviem vecākiem, visu turpmāko dzīvi ir ļoti grūti “izaugt” no šī perioda, kurā viņi tikuši mīlēti vismazāk. Viņiem ir ļoti grūti izveidot kontaktu ar apkārtējiem cilvēkiem, jo viņi nezina, kā uzticēties.

Viņi jūtas bezpalīdzīgi un ievainojami intīmās attiecībās, un viņiem ir grūti satuvināties ar otru cilvēku. Jāpatur prātā arī tas, ka uzmanības trūkums var izraisīt problēmas dažādos aspektos, atkarībā no tā, kādā veidā bērns ir ticis “pamests novārtā”. Katra situācija ir atšķirīga, nav divu vienādu vecāku un vienādu bērnu.

*

Ja tu agrā vecumā apšaubi bērna spējas, viņš vai viņa nevēlēsies darīt lietas ārpus savas komforta zonas, jo baidīsies no izgāšanās.

*

Ja tu vienmēr pievil savu bērnu, nepildi solījumus, viņam būs grūti vēlāk dzīvē cilvēkiem uzticēties.

*

Ja tu esi pārāk nepacietīgs (piemēram, bērna vietā izdari lietas, ko viņš varētu izdarīt pats), tavs bērns būs ļoti atkarīgs no tevis un, iespējams, jutīs kaunu par to, ka tu dari tik daudz viņa vietā.

Lasi vēl: Pēc šī testa ir iespējams uzzināt savu psiholoģisko vecumu – interesanti!

Šādu sarakstu var turpināt ļoti ilgi, ir daudz vecāku uzvedības aspektu, kas vēlāk dzīvē bērnam sagādās problēmas. Daži cilvēki paši pat nenojauš, ka bērnībā piedzīvotais ietekmē viņus vēl šodien un ka arī viņi ir “iesprūduši” vecumā, kurā tikuši vismazāk mīlēti. Diemžēl pieaugušā vecumā ir daudz grūtāk tikt ar šādām problēmām galā.

Tomēr nepārprotiet – cilvēki, kuri joprojām dzīvo jaunākā vecumā ne vienmēr ir tie, kuri vēl pieauguši dzīvo uz savas mammas dīvāna un nespēj vai negrib atrast darbu. Tie var būt arī neatkarīgi un karjeras ziņā veiksmīgi cilvēki, kuri joprojām emocionāli reaģē uz apkārtni tā, kā to darītu jaunāks cilvēks.

Ir dažādi veidi, kā tikt galā ar pagātnes traumām. Tev jāizprot, kas tieši tev bērnībā trūka un kā tu to vari dot sev tagad. Jāiemācās atpazīt savas emocijas un katru reizi uzdot sev jautājumu, kāpēc tu jūties tieši tā un kas ir apslēptie iemesli, kas to izraisa.

Avots: awarenessact.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment