Mans tēvs ar prieku atceras savus studiju gadus. Lielāko daļu no šī laika viņš pavadīja kopmītnēs, dalot istabu ar diviem, kā viņš pats dēvēja, drosmīgiem puišiem.
Vecāku sarūpētais ēdiens viņiem ātri beidzās, tāpēc lielāko daļu laika puiši ēda kopmītnes ēdnīcā. No visiem piedāvātajiem ēdieniem īsts delikateses statuss piederēja harčo zupai. Taču savu porciju bieži nācās izcīnīt!
Izrādījās, ka, lai gan šī zupa bija visdārgākais ēdiens ēdnīcas piedāvājumā, tā vienmēr tika izpirkta pirmā. Tas bija pateicoties tās bagātīgajai garšai, biezajai konsistencei un iespaidīgajam sastāvdaļu daudzumam, kas priekš tā laika ēdiena bija īsts retums.
Kā pagatavot harčo zupu kā padomju ēdnīcā?
Pat tagad mans tētis reizēm lūdz mammai pagatavot tieši tādu harčo zupu. Nevis pēc oriģinālās receptes, bet gan vienkāršotās versijas – tieši tādas, kādu pasniedza PSRS ēdnīcās. Par laimi, recepte joprojām ir saglabājusies!
Sastāvdaļas
Cūkgaļa – 260 g
Kartupeļi – 120 g
Rīsi – 50 g
Sīpoli – 1 gab.
Tomātu pasta – 40 g
Saulespuķu eļļa – 30 g
Cukurs – 1 šķipsniņa.
Smiltsērkšķi – 20 g
Ķiploki – 2 daiviņas.
Sāls – pēc garšas
Čilli-suneli – pēc garšas
Čilli pipari – pēc garšas
Tomāti – 2 gab.
Lai zupa izdotos lieliska, ir ļoti svarīgi precīzi sekot pagatavošanas procesam un ievērot visus mazās viltības un noslēpumus.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu soli ap solim