Mans tēvs ar patiku atceras savus studiju gadus. Lielāko daļu šī perioda viņš dzīvoja kopmītnēs, kur istabu dalīja ar diviem, kā viņš mēdza teikt, bezbailīgiem jaunekļiem.
Vecāku sarūpētais ēdiens viņiem ātri beidzās, tāpēc lielāko daļu laika puiši ēda kopmītnes ēdnīcā. No visiem piedāvātajiem ēdieniem īsts delikateses statuss piederēja harčo zupai. Taču savu porciju bieži nācās izcīnīt!
Izrādījās, ka, lai gan šī zupa bija visdārgākais ēdiens ēdnīcas piedāvājumā, tā vienmēr tika izpirkta pirmā. Tas bija pateicoties tās bagātīgajai garšai, biezajai konsistencei un iespaidīgajam sastāvdaļu daudzumam, kas priekš tā laika ēdiena bija īsts retums.
Kā pagatavot harčo zupu kā padomju ēdnīcā?
Pat tagad mans tētis reizēm lūdz mammai pagatavot tieši tādu harčo zupu. Nevis pēc oriģinālās receptes, bet gan vienkāršotās versijas – tieši tādas, kādu pasniedza PSRS ēdnīcās. Par laimi, recepte joprojām ir saglabājusies!
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Lai zupa izdotos lieliska, ir ļoti svarīgi precīzi sekot pagatavošanas procesam un ievērot visus mazās viltības un noslēpumus.
Pagatavošanas gaita:
Cūkgaļu vāra 1,5 stundas. Pēc tam izvārīto gaļu izņem no buljona un nedaudz atdzesē. Kartupeļus sagriež kubiņos un kopā ar rīsiem pievieno gaļas buljonam. Vāra 20 minūtes.
Sīpolus sagriež kubiņos un apcep saulespuķu eļļā, līdz tie kļūst zeltaini. Tomātus sarīvē uz rupjas rīves tā, lai rokās paliktu tikai miziņa. Tomātu pastu pievieno pannā un samaisa.
Kāpēc vannasistabā parādās sīki kukaiņi un ko tie dara, kamēr guļat
Tālāk seko ļoti svarīgs solis!
Tevi noteikti interesēs
- Kažoks būs jāvalkā pat mājās: sinoptiķi ir paziņojuši neparasti aukstā laika iestāšanās datumuby Sandra Vīgante
- Kāpēc viesnīcās labāk neaiztikt roku dvieli — viesnīcu noslēpumi, ko personāls labāk klusētuby Rinalds Zembergs
- “Tas nav pareizi! Virtuvē jāstāv sievietei, bet tev te ir nezin, kas!” – uzstāja mana mammaby Laura Andersone