Pulksteņa mīkla, kuru atminēt spēj tikai gudrākie. Vai esi viņu vidū?

Uzdevuma būtība

Pulksteņa mīkla sniedz iespēju nodemonstrēt, cik laba ir tava atmiņa. No pirmā acu uzmetiena šis uzdevums šķiet pat pārāk vienkāršs.

Tātad – tavā priekšā ir pulksteņa ciparnīca ar rādītājiem, kas pārvietojas pa to. Tavs uzdevums ir 10 sekundēs saprast, kas ar šo ciparnīcu nav kārtībā.


Prakse rāda, ka ģēnijiem ir nepieciešamas ne vairāk kā četras sekundes, lai atrisinātu šo uzdevumu.

Vērīgi un gudri cilvēki iekļaujas astoņās sekundēs. Visi pārējie var cerēt tikai uz nejaušu apgaismību. Ir bijuši gadījumi, kad cilvēki pavadīja pat 10 un vairāk minūtes, skatoties uz ciparnīcu un cenšoties saprast, kas ir ačgārni.

 

Pareizā atbilde

Ir pienācis laiks atklāt noslēpumu. Vērīgāk apskati ciparnīcas augšējo kreiso daļu.

Es domāju, ka tagad esi pamanījis, ka tur ir sajaukti romiešu cipari. Precīzāk sakot, mākslinieks ir uzzīmējis “deviņi” un “vienpadsmit” atzīmes, vienkārši samainot tās vietām. Taču ne visi to spēj ātri pamanīt…

Lielākajai daļai no mums romiešu cipari ir tikpat liela daļa no informācijas, kā reizināšanas tabula. Kā redzi, mūsu priekšstati pilnībā neatbilst patiesībai.

Gadu gaitā milzīgs skaits cilvēku aizmirst visu, ko viņiem jebkad mācīja skolā. Speciālisti brīdina, ka agri vai vēlu šī tendence radīs reālas problēmas.

Bet kā tev gāja ar pulksteņa mīklas atrisināšanu? Pastāsti, lūdzu, komentāros, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment