Pupiņas tomātu mērcē – lieliska sagatave ziemai

Pupiņas, kas vārītas tomātu mērcē, ir klasisks konservēšanas veids, kas noderēs, kad nepieciešams papildināt vakariņas ar kaut ko garšīgu un sulīgu.

Pupiņas tomātu mērcē ir tiešām garšīga un veselīga sagatave ziemai! Tās ir lielisks ēdiens, kas labi iederas gan kā piedeva, gan kā pamatēdiens kopā ar graudaugiem vai maizi. Lūk, vienkārša recepte, lai pagatavotu pupiņas tomātu mērcē ziemai. No norādītā sastāvdaļu daudzuma jūs iegūsiet četras 0,5 litru burkas.

Sastāvdaļas, lai pagatavotu pupiņas ziemai tomātu mērcē

1 kg sausu balto pupiņu

2 kg svaigu tomātu

1,5 ēdamkarote sāls

5 ēdamkarotes cukura

3 ēdamkarotes 9 % etiķa

3-4 ķiploka daiviņas

Asie pipari un citas garšvielas – pēc garšas

Pupiņu pagatavošanas metode

Pupiņas uz nakti iemērc aukstā ūdenī. Pēc noteiktā laika notecina šķidrumu, pārlej ar svaigu ūdeni un vāra pupiņas, līdz tās kļūst mīkstas. Nesālīt. Pēc vārīšanas pupiņas atstājiet ūdenī.

Sagatavojiet tomātu mērci. Nomazgājiet tomātus un sagrieziet, veidojiet biezeni. Ielej tomātu biezeni katliņā un uzkarsē uz uguns. Pēc vārīšanas vārīt apmēram vēl 20-25 minūtes, lai atbrīvotos no liekā šķidruma.

Lai mērce būtu viendabīga, pēc vārīšanas karsto masu vēlreiz sasmalcina ar iegremdējamo blenderi. Var izkāst caur sietiņu, lai atbrīvotos no sēklām un mizām.

No šķidruma atdalītās vārītās pupiņas ievieto mērcē. Pievieno cukuru, sāli, etiķi, garšvielas, ķiplokus. Uzliek uz uguns un pēc vārīšanas vāra vēl 20 minūtes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Karstās pupiņas tomātu mērcē ievieto sterilās burkās un tūlīt aizver ar steriliem vākiem. Pupiņas uzglabā istabas temperatūrā.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment