Un lai izvēlētos arī normālu vistu no tā, kas tiek pārdots – šeit ir trīs vienkārši noteikumi:
1. Nepaņemiet vistu, kas spīd kā pēc auto pulēšanas.
Ja vistas āda ir spīdīga un aizdomīgi gluda, visticamāk, tā ir apstrādāta ar kaut ko, lai “uzlabotu izskatu”. Labs gaļas gabals izskatās matēts, nedaudz vaļīgs. Nevis kā spīdīgs žurnāls.
2. Izvairieties no vistām ar “konservu” smaku.
Zināt to dīvaino aromātu – šķiet, ka tas nav sabojājies, bet arī nav vistu smarža? Kā kaut kas no kompotu kārbas. Tā var būt ķīmijas vai šķidrā dūma smaka. Grūti sajust caur iepakojumu, bet, ja ir iespēja pirkt sveramo – nebaidieties. Labāk vienreiz paskrapstēt pie letes, nekā pēc tam – pie vakariņām.
3. Paskatieties uz svaru un izmēru.
Vistu, kas sver gandrīz trīs kilogramus un izskatās kā strausēns, izraisa jautājumus. Īsta gaļa neaug mēneša laikā līdz dinozaura izmēriem. Labāk ņemt mazāku, lai arī dārgāku. Mazāk “ūdeņi” iekšā – vairāk garšas beigās.
Lasi vēl: Tikai pāris pilieni aptiekas produkta pārvērš lēto pulveri par superefektīvu
Tātad, draugi, nekristiet panikā un nekrītiet galējībās. Pat veikala vistu var “pieradināt pie labas uzvedības” – ja zināt, kā. Un, ja jums ir savas metodes, kā “iztīrīt” gaļu vai izvēlēties labu vistu – noteikti dalieties komentāros.
Tevi noteikti interesēs
- Teātra īpašnieks starp skatuves dēļiem atrada vecu maku – kad vīrietis to atvēra, tas bija tikai sākumsby Sandra Ločmele
- Kāpēc atjautīgas sievietes matos iesmērē dezodorantu — tagad es arī to daruby Rinalds Bergmanis
- Latvijā bankomātos tiek uzsākta jaunas funkcijas ieviešana – tā atvieglos klientiem dzīviby Sandra Ločmele