Putnu fermas darbiniece dalījās padomos, kā samazināt ķīmisko vielu daudzumu veikalā nopērkamajā vistas gaļā

Veikalā iegādāta vistas gaļa, kas bieži tiek apstrādāta ar dažādām piedevām un ķīmiskām vielām, var kļūt drošāka lietošanai pārtikai, ja to apstrādā mājās.

Kāda putnu fermas darbiniece, manas kolēģes paziņa, pastāstīja, kā šādu vistu padarīt piemērotāku ēdiena gatavošanai.

Putnu fermās tiek saražots milzīgs daudzums vistas gaļas, izmantojot dažādus medikamentus un piedevas. Savulaik pat paši darbinieki izvairījās no saražotās produkcijas lietošanas, taču laika gaitā viņiem bija jāpielāgojas situācijai.

Lūk, daži vienkārši veidi, kā palīdzēt samazināt ķīmisko vielu daudzumu vistas gaļā:

Vistas gatavošana zupai

Vistas gaļa jāgatavo uz lēnas uguns, līdzīgi kā vārot sēnes.

Ieliekam vistu ūdenī, uz lēnas uguns uzvārām un ļaujam tai gatavoties vēl 10 minūtes.

Noņemam no plīts, atdzesējam  līdz istabas temperatūrai un notecinām pirmo buljonu.

Tikai pēc tam sākam gatavot jaunu buljonu zupai.

Noņemam ādu un taukus, jo tur uzkrājas visvairāk ķīmisko vielu.

Sagatavojam šķīdumu: uz katru litru ūdens pievienojam 50 gramus sāls un 2 ēdamkarotes 6% vai 9% etiķa.

Šajā šķīdumā uz stundu iemērcam vistu, lai samazinātu kaitīgo vielu saturu. Ja plāno gatavot vistu ar ādu, to arī vajadzētu izmērcēt.

Šīs metodes palīdzēs padarīt veikalā nopērkamo vistu drošāku lietošanai pārtikā. Tomēr labākā izvēle, protams, ir mājas vista, kas audzēta bez ķimikālijām.

Ja tev noderēja šie padomi, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim gandarīti arī par taviem komentāriem!

Leave a Comment