Grūbas gatavoju tikai šādi – kopš atradu šo recepti, neko citu vairs negribas! Viss tiek gatavots uz vienas pannas cepeškrāsnī, ātri, vienkārši un – pats svarīgākais – ārkārtīgi garšīgi! Pat tie, kam grūbas parasti negaršo, šoreiz laiza pirkstus!
Sastāvdaļas:
Pērļu grūbas – 300 gr.
Sāls – 1/2 tējk
Melnie pipari – pēc garšas
Burkāni -1-2 gab.
Sīpols -1-2 gab.
Ūdens -600-700 ml.
Vistas gaļa – 900 gr.
Sāls – 1 tējk
Melnie pipari – pēc garšas
paprikas pulveris -1/2 tējk
Karijs – 1/3 tējk
Ķiploki – 2-3 daivas.
augu eļļa – 3-4 ēdamk.
Pagatavošanas gaita:
Pērļu grūbas kārtīgi noskalo un aplej ar aukstu ūdeni, ļauj nostāvēties 1-2 stundas, var atstāt uz nakti.
Tagad marinēsim vistu, man šodien ir šķiņki – gaļu liek bļodā, pievienojiet sāli, melnos piparus, paprikas pulveri, kariju pievieno 2-3 ķiploka daiviņas pēc tam, kad izlaiž caur presi. Aplej ar augu eļļu un labi samaisa.
Kamēr gaļa nedaudz marinējas, sagriež mazos kubiņos sīpolu, burkānus sarīvē uz rupjās rīves un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz mīksti.
Cepešpannu ieziežam ar augu eļļu, uzliekam virsū burkānus un pērļu grūbas, apceptu sīpolu (lieko šķidrumu notecinām), pievienojam sāli un piparus pēc garšas, tad labi sama visas sastāvdaļas.
Liekam virsū gaļas gabaliņus un aplejam ar ūdeni, lai grūbas pilnībā noslēptos, tas ir ļoti svarīgi, ūdens jābūt pietiekami daudz, citādi grūbas neiztvaiko un būs cietas.
Ielikt sakarsētā cepeškrāsnī un gatavot t 190 grādos 60 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 100 grādiem un vāra vēl 15-20 minūtes.