Rallija Dakara vēsture

Pirmo Dakaras ralliju 1978. gadā noorganizēja Tjerī Sabīns (Thierry Sabine). Sākotnēji tās bija sacensības pāri Sahāras tuksnesim, un dalībnieki piedalīties varēja ar jebkura veida transportlīdzekli, ja vien tam bija dzinējs un riteņi. Līdz 2008. gadam rallijs norisinājās Ziemeļāfrikā, līdz tika atcelts drošības apsvērumu dēļ un nākamajā gadā pārcelts uz Dienvidameriku. Kaut arī norises vieta ir cita, pasākuma nosaukums un gars nav mainījušies.

Rallija maršruts

Vairāk nekā 5000 km sacīkšu posmos, kurus savieno 4000 km pārbraucieni, septiņi no Dakaras 2018 pavisam 14 posmiem atrodas pilnīgā bezceļu apvidū vai smilšu kāpās, padarot šo par vienu no grūtākajiem maršrutiem nesenākajā pasākuma vēsturē.

40. sacensībās, desmitajās, kas notiks Dienvidamerikā, Dakaras rallijs atgriežas Peru ar sacensību startu 6. janvārī valsts galvaspilsētā Limā. Līkumoto posmu sērija liks komandām pārvarēt smilšu kāpu jūru, līdz 12. janvārī tiks šķērsota Bolīvijas robeža. Tālāk divi nākamie posmi vedīs komandas uz dienvidiem cauri Bolīvijas augstākajiem apvidiem, nobraucot no kalniem Argentīnas ziemeļos un ievedot finiša taisnē Kordovā 20. janvārī.

Rakstu iesaka – 

Avots: toyota.lv, dakar.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment