Raugs ir dabisks un efektīvs mēslojums bagātīgai ražai. Kā to lietot

Maizes raugs ir lielisks augšanas veicinātājs pilsētas augiem. Tas satur daudzas augiem nepieciešamās barības vielas.

Receptes:

1 kg maizes vai alus rauga izšķīdina 5 litros silta ūdens. Atstājiet uz stundu, lai raugs aktivizētos. Sagatavotais mēslojums jāizlieto tieši uzreiz pēc pagatavošanas. 1 litru rauga infūziju jāsajauc ar 10 litriem ūdens.

Varat arī sagatavot to pašu mēslojumu, izmantojot sauso raugu. Šajā gadījumā vajadzēs 10 gramus sausā rauga uz 10 litriem silta ūdens, kā arī jāpievieno vēl 2 ēdamkarotes cukura.

Novietojiet sagatavoto infūziju siltā vietā uz vienu stundu, pēc tam atšķaidiet šo šķīdumu ar siltu ūdeni attiecībā 1 pret 5. Šis mēslojums jālej pie augu saknēm.

Nakteņu dzimtas augiem ļoti patīk šis mēslojums: 100 gramus presēta rauga atšķaida 3 litros silta ūdens, kā arī pievieno 50 gramus cukura. Infūziju atstāj uz septiņām dienām raudzēties.

Pēc tam ir nepieciešams atšķaidīt 1 glāzi šķīduma 10 litros ūdens un ar to apmēslot augus. Parastais patēriņš ir 1 litrs uz krūmu.

Zemenes labi reaģē uz rauga mēslojumu, tas lieliski aizsargā stādījumus no puves. Dīgšanas periodā zemenes aplej ar šo šķīdumu: izšķīdina 100 gramus rauga 10 litros ūdens.

Raugs ir mikroorganisms, kas sastāv no sēnītēm, bet jāņem vērā, ka aukstā laikā tas nesniedz nekādu labumu un tam nav nekādas funkcijas. Tāpēc šis mēslojums būs īpaši piemērots pie siltiem un karstiem laikapstākļiem.

Arī interesanti: Kā atbrīvoties no baltās mušas dārzā: neļaujiet jūsu ražai iet bojā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment