Raža palielināsies 2 reizes: kad un kā apgriezt bumbierus augusta beigās

Bumbieru vasaras atzarošana pozitīvi ietekmē augļu veidošanos, nākamajā gadā sniedzot daudz lielāku ražu.

Bumbieru augļu veidošanās ir atkarīga no daudziem faktoriem, tostarp no pareizas atzarošanas. Parasti tas notiek auga miera periodā, tas ir, ziemas beigās vai agrā pavasarī. Tomēr gadās, ka gada sākumā dārzniekam nav bijis laika, un līdz rudens atzarošanai vēl tālu. Vispirms sapratīsim, kad jāveic bumbieru koku apgriešana.

Kā pareizi apgriezt bumbieri vasarā

Tātad, vai jūs varat apgriezt bumbieri augustā, kad koks jau ir uzziedējis un devis augļus? Protams, jā. Bumbieru vasaras apgriešanai ir vislabākā ietekme uz augļu veidošanos, jo tā palīdz saglabāt koka formu, uzlabo gaisa plūsmu koka vainagā un veicina jaunu dzinumu augšanu.

Ir svarīgi atcerēties, ka, veicot atzarošanu, ir jāņem vērā konkrētās šķirnes īpatnības un jāievēro ieteikumi par pareizu atzarošanas tehniku, lai nekaitētu augam.

Uzzinot, kad var apgriezt bumbieri, var pāriet pie procesa specifikas. Bumbieru vasaras atzarošana ir lieko dzinumu likvidēšana, lai stimulētu jaunu dzinumu augšanu un uzlabotu augļu veidošanos. Kā apgriezt bumbieru koku: ir nepieciešams likvidēt vājos un slimos zarus, kas vērsti vainaga iekšpusē, lai uzlabotu gaisa cirkulāciju un saules gaismas piekļuvi.

Svarīgi ir arī apgriezt jauno dzinumu galotnes, lai veicinātu sānu zaru veidošanos. Augustā jāveic mērena atzarošana, lai neizraisītu pārmērīgu jaunu dzinumu augšanu, jo tas var vājināt koku pirms ziemas. Ieteicams arī likvidēt visus stāvus augošos dzinumus, jo tie var konkurēt par barības vielām ar augļojošiem zariem. Neaizmirstiet arī likvidēt atmirušo koksni un dzinumus, kas aug pārāk tuvu stumbram.

Lasi vēl: Izrādās, ka ir iespējams sagatavot lečo 30 minūtēs: labākā uzkoda ziemai

Veicot atzarošanu, izmantojiet asus un tīrus instrumentus, lai izvairītos no koka inficēšanās. Lai izvairītos no auga stresa, vienā sezonā apgrieziet ne vairāk kā 1/3 vainaga.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Lai gan augusts nav galvenais atzarošanas laiks, pareizi veikta vasaras atzarošana palīdzēs uzlabot koka ražu un saglabāt tā formu nākamajos gados.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment