Ja jūs nekad neesat mēģinājuši piparmētru cepumus, ir pienācis laiks to labot un pagatavot interesantus Tie būs smaržīgi, ar neparastu krāsu, bet ļoti gardi.
Cepumiem nepieciešamās sastāvdaļas
200 g sviesta (mīksta)
150 g cukura
1 ola
300 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote vaniļas cukura vai ekstrakta
2-3 ēdamkarotes svaigi sakapātu piparmētru vai 1 tējkarote piparmētru ekstrakta
Pēc izvēles: šokolādes skaidiņas vai glazūra dekorēšanai
Cepumu pagatavošanas gaita
Lielā bļodā sajauc mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa kļūst krēmīga un viegla. Pievieno olu un vaniļas cukuru vai ekstraktu, turpina maisīt, līdz visas sastāvdaļas ir labi sajauktas.
Atsevišķi sajauc miltus ar cepamo pulveri, tad pakāpeniski pievieno tos sviesta maisījumam. Maisi, līdz izveidojas mīkla. Pievieno blenderī samaltas piparmētras vai piparmētru ekstraktu. Ja vēlies, vari arī pievienot šokolādes skaidiņas.
Ietin mīklu pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30-60 minūtēm, lai tā sacietē un vieglāk veidojas. Pēc noteiktā laika uzkarsē krāsni līdz 180°C. Veido no mīklas mazas bumbiņas vai izvelc mīklu un izspied cepumu formiņas.
Izkārto cepumus uz cepampapīra un cep 10-12 minūtes vai līdz cepumi kļūst zeltaini brūni pie malām. Ļauj cepumiem pilnībā atdzist uz restēm.
Papildu dekorēšanai vari izkausēt šokolādi un pārliet cepumus ar to vai apkaisīt ar cukuru pirms cepšanas, lai piešķirtu tiem kraukšķīgu virsmu. Šie cepumi būs ar atsvaidzinošu piparmētru garšu, kas lieliski atsvaidzina un dod īpašu aromātu.