Recepte eksotisku garšu cienītājiem – ķirbju džems ar čili un apelsīniem

Ķirbju džems ir tas produkts, ko vajadzētu gatavot tieši tagad, kad tirgos un lielveikalos ir pieejami ķirbji. Tā kā ķirbis lieliski sader ar garšvielām un citrusaugļiem, tam bieži pievieno timiānu vai kanēli. Lai iegūtu eksotiskāku garšas profilu, vari pievienot čili un apelsīnu.

Lūk, soli pa solim recepte ķirbju ievārījumam ar čili un apelsīniem – šī kombinācija piešķirs pikantumu un citrusaugļu svaigumu, kas padarīs to par īstu garšu piedzīvojumu.

Sastāvdaļas džema pagatavošanai

1 kg ķirbja

300 g cukura

2 apelsīni

1 čili pipars

1 citrona sula

Neliels gabaliņš ingvera (apmēram 2 cm)

Ūdens (pāris ēdamkarotes)

Džema Pagatavošanas gaita

Nomizo ķirbi, izņem sēklas un sagriez to nelielos kubiņos. Liec ķirbi katlā un pievieno pāris ēdamkarotes ūdens, lai tas nesadegtu sākotnējā posmā. Uzkarsē uz vidējas uguns un vāri, līdz ķirbis kļūst mīksts (apmēram 15–20 minūtes). Ik pa laikam samaisi.

Nomizo apelsīnus (noņem tikai oranžo mizas daļu), smalki sakapā apelsīna miziņu. Izspied sulu no abiem apelsīniem. Kad ķirbis ir mīksts, saspaidi to ar kartupeļu stampiņu vai sablenderē līdz gludai masai. Pievieno apelsīna miziņu, apelsīna un citrona sulu, smalki sakapātu čili un rīvēto ingveru. Pievieno cukuru un rūpīgi samaisi.

Vāri visu maisījumu uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Garšvielas un cukurs izšķīdīs, un ievārījums sāks sabiezēt. Turpini vārīt 20–30 minūtes, līdz masa iegūst ievārījumam raksturīgu konsistenci. Ja nepieciešams, pielāgo saldumu vai pikantumu pēc garšas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Lai pārbaudītu, vai ievārījums ir gatavs, uzliec karoti ievārījuma uz šķīvja un ļauj tam atdzist. Ja ievārījums nesaplūst, tas ir gatavs. Kad ievārījums ir gatavs, karstu liec sterilizētās burciņās un cieši aizskrūvē vāciņus. Ļauj burciņām atdzist, apgriežot tās otrādi, lai izveidotos vakuums.

 

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment