Recepte, ko zināja katra padomju saimniece – leģendārā kūka “Lācis”

Krēmam skābo krējumu sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz cukurs izšķīst. Pēc tam uzreiz var ķerites pie kūkas salikšanas: pa vienai izklāj šokolādes un baltās kārtas un iesmērē ar krēmu.

Gatavās kūkas virspusi ieziež ar krēmu un pārkaisa ar drumstalām no atlikušajām kūkas kārtām. Liek ledusskapī uz vismaz 6 stundām. Ja vēlaties, starp kūku kārtām varat ievietot ogu vai augļu kārtu.

 

Sastāvdaļas kūkas pamatnei  (rēķināts 21 cm formai, augstums 6,5 cm)

350 g zema tauku satura skābā krējuma (10-15%)

150 g cukura (Ja vēlaties, varat pievienot vairāk cukura)

100 g (0,5 iepakojums) sviesta

5 g sodas

30 g kakao

560 g miltu

Sastāvdaļas krēmam

1 l skāba krējuma

150 g (vai pēc garšas) cukura + 10 g vaniļas cukura

 

Lai labi garšo un visss izdodas!