Piekritīsiet, ka ir patīkami pievienot savai kulinārijas krājkasītei garšīga ēdiena recepti, kas sastāv no vienkāršām sastāvdaļām
Tieši ar to ir dalījusies interneta izdevuma kulinārijas blogere, šefpavāre Kristina Kaspersa, Salātu sastāvā, par kuru pastāstīsim tālāk, ir tikai 3 sastāvdaļas, un tās noteikti atradīsiet teju vai ikvienā ledusskapī.
Mazāk sastāvdaļu ļauj katrai garšai izpausties pilnībā, un neviens produkts netiek “pazaudēts” pārējā masā. Piemēram, svaiga tomāta, gurķa un zaļumu kombinācija izceļ katras sastāvdaļas dabisko garšu, savukārt sarežģītos salātos dažādu garšu un tekstūru sajaukums var radīt mazāk izteiksmīgu rezultātu.
Atvadieties no ķimikālijām un izveidojiet savus dabiskos aromātizētājus mājās
Vienkāršos salātos svarīgākā loma ir augstas kvalitātes sastāvdaļām. Laba sastāvdaļu kvalitāte dod iespēju pilnībā izbaudīt to garšu un aromātu, kas dažādos, sarežģītos salātos var nepievērst tik lielu uzmanību.
Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās! Ķeramies klāt pagatavošanai!
Pirmā sastāvdaļa ir gaļa!
Gaļa
Šiem salātiem derēs jebkāda veida gaļa. Var ņemt cūkgaļu, liellopu gaļu, mēli – vispār visu, kas atrodams ledusskapja plauktos. Var izmantot pat liellopa sirdi vai vistas kuņģi. Vāra gaļu līdz tā ir mīksta, pēc tam atdzesē un sagriež plānās šķēlītēs vai kubiņos.
Sīpoli
Vislabāk šajos salātos likt salātu šķirnes sīpolus – baltos vai violetos, bet, ja tādu nav pa rokai, var ņemt arī visparastākos sīpolus. Sīpolus sagriež puskociņos. Ja vēlies mazināt to asumu, vari tos apcept eļļā līdz tie kļūst zeltaini, vai arī iemērkt verdošā ūdenī uz dažām minūtēm, lai mīkstinātu garšu.