Kartupeļu biezeni ar vistas kotletēm saldā krējuma mērcē ir labākais, ko varat pagatavot.
Sulīga gaļa aromātiskā mērcē ir viegli pagatavot, ja izmantosiet ēdienu blogeres Natālijas Žuk recepti. Ieprieciniet savu ģimeni ar garšīgu un sātīgu ēdienu.
Sastāvdaļas
Vistas fileja – 500-600 grami
Sīpols – 1
Garšaugi (dilles, pētersīļi) – ķekars
Ola – 1
Sāls, melnie pipari pēc garšas
Eļļa cepšanai
Paprikas pulveris – 1 tējkarote
Sviests – 20 g
Ķiploki – 2 daiviņas
Sēnes – 300 g
Tomātu mērce – 1 ēdamkarote
Saldais krējums (10-15 % tauku saturs) – 200 ml
Pagatavošanas metode
Vistas fileju sagriež gabaliņos un sasmalcina blenderī vai izlaiž caur gaļas mašīnu. Sīpolu smalki sagriež un pusi pievieno maltai gaļai. Tajā pašā vietā pievieno zaļumus, ieputo olu, sāli un piparus pēc garšas, pievieno tējkaroti paprikas. Visu labi samaisa.
Pannā uzkarsē augu eļļu. Izgatavo nelielas kotletes. Iemērc rokas saulespuķu eļļā vai ūdenī, lai novērstu maltas gaļas pielipšanu pie rokām. Ievietojiet kotletes pannā un apcepiet no abām pusēm uz vidējas uguns, līdz tās kļūst zeltainas.
Izņemiet kotletes no pannas un ievietojiet 20 g sviesta, pusi no atlikušajiem sīpoliem un rīvētu ķiploku. Apcep 1-2 minūtes un pievieno sagrieztas sēnes. Gatavojiet apmēram 5 minūtes. Pievieno ēdamkaroti tomātu mērces un siltu saldo krējumu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Visu kopā samaisa un liek atpakaļ kotletes. Ja mērce ir bieza, to var nedaudz atšķaidīt ar ūdeni. Vāra zem aizvērtā vāka vēl 2 vai 3 minūtes.
Kotletes var pasniegt ar kartupeļu biezeni vai jebkuru citu piedevu. Pasniedzot ēdienu, var pārlej piedevu ar mērci, kas pagatavota no kotletēm.