Redzēju, kā turki pērk etiķi pa 5 pudelēm vienā reizē. Es no viņiem uzzināju 6 veidus, kā to izmantot

Kad es pirmo reizi redzēju turkus, kas pērk etiķi kastēm, es biju nedaudz pārsteigta. Kāpēc tik daudz? Galu galā ar vienu pudeli man vienmēr pietika sešiem mēnešiem!

Piecu gadu laikā, kad regulāri braucu uz Turciju, es daudz uzzināju par vietējo kultūru, taču šis atgadījums lika man aizdomāties.

Nolēmu to noskaidrot, vērsos pie vietējiem iedzīvotājiem, un, kā izrādījās, etiķis viņiem ir īsta Dieva dāvana, neaizvietojama lieta ikdienā. Tagad es nevaru iedomāties savu dzīvi bez viņa.

Septiņas atšķirības starp “pilsētnieces” un “laucinieces” manikīru 

Etiķis: universāls palīgs mājsaimniecībā

1. Cīņa ar nepatīkamām smakām

Jūs zināt, kā tas notiek: atverat ledusskapi, un ir nepatīkama smaka. Produkti it kā svaigi, bet smarža tomēr paliek. Es atradu vienkāršu risinājumu: etiķūdens. Tagad, mazgājot ledusskapi, noteikti noslauku to no iekšpuses ar etiķa šķīdumā samērcētu lupatiņu.

Es atšķaidu tikai vienu ēdamkaroti 70% etiķa uz litru ūdens, un nepaliek nekādas smakas, pat visnoturīgākās. Šī pati metode lieliski darbojas arī plastmasas traukiem, kur smakas var absorbēt īpaši spēcīgi.

Ko vislabāk sēt dārzeņu dārzu pēc ražas novākšanas, lai nākamajā sezonā varētu priecāties par rezultātiem

2. Tējas un kafijas aplikumi

Katru reizi, kad eju ciemos pie vecmāmiņas, pamanu viņas krūzes ar noturīgu tējas un kafijas aplikumi. Viņai jau ir pāri 80, un es nevaru izskaidrot, kā tikt galā ar aplikumu, tāpēc es ņemu lietas savās rokās. Es ņemu sāli, iepilinu tajā nedaudz etiķa un berzēju krūzes iekšējās sienas.

Tikai pāris kustības, un plāksne it kā uz burvju mājienu pazūd. Tas ir lielisks veids ne tikai krūzēm, bet arī jebkurai citai krūzei, kas tiek lietota jau ilgu laiku.

Labākie padomi gan tikai sekos!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment