Virtuves sūklis ir būtisks palīgs, kas palīdz uzturēt virtuvi tīru un sakoptu. Tas ir daudzfunkcionāls rīks, kuru var izmantot gan trauku mazgāšanai, gan darba virsmu, plīts un citu virtuves ierīču tīrīšanai.
Sūkļi ir izgatavoti no materiāliem, kas, pateicoties savai struktūrai, var uzkrāt netīrumus un mikroorganismus. Tomēr, ja tie vēl ir izturīgi un vizuāli netīri tikai uz virsmas, atjaunošana var būt efektīva un ilgtermiņā palīdzēt ietaupīt.
Laika gaitā sūklis kļūst netīrs. Un rezultātā tas ir jāmaina. Tiesa, mājsaimnieces bieži izmet sūkļus, kas vēl varētu kalpot. Patiesībā daudzi cilvēki uzskata, ka piesārņotu sūkli nevar atjaunot, tāpēc viņi bieži izmanto to nomaiņu.
Sodrēji no pannām un katliem kritīs gabaliem un ātri pazudīs; Dalos ar pannas tīrīšanas meistarklasi
Higiēnas speciālisti iesaka atjaunot sūkli vismaz reizi trīs nedēļās intensīvai ikdienas lietošanai. Laika gaitā sūklī var uzkrāties dažādi mikroorganismi, kas ne visi tiek pilnībā iznīcināti pat ar rūpīgu dezinfekciju.
Tomēr, ja sūklis kļūst netīrs pietiekami ātri, bet pats materiāls joprojām ir izturīgs, varat mēģināt to atjaunot. Eksperti atzīmē, ka, ja tas ir nedaudz netīrs, sūkli var mērcēt sāls šķīdumā.
Šī metode ir ne tikai ērta bet arī efektīva. Tas ir jāmazgā kopā ar traukiem trauku mazgājamajā mašīnā.
Lasi vēl: Ar 50 burkām nepietiks: no ķirbja gatavoti “ananāsi” iekaros ikvienu
Jo augsta temperatūra ne tikai attīra, bet arī sterilizē sūkli, mazgāšanas līdzekļi palīdz iznīcināt baktērijas un baktēriju sporas.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Banka “Citadele” brīdina: liela daļa Latvijas iedzīvotāju var palikt bez pienācīgas pensjas
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Sešas ķīniešu zodiaka zīmes 2025. gada 14. decembrī piesaistīs īpašu veiksmi un labklājību
- Bukmeikeri atklāj savas prognozes par “X Faktora” sestās sezonas uzvarētāju: ”Ar 50% varbūtību”
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti











