Reizi nedēļā iemetu virtuves sūkli šajā šķīdumā: lūk, kāpēc tā daru

Virtuves sūklis ir būtisks palīgs, kas palīdz uzturēt virtuvi tīru un sakoptu. Tas ir daudzfunkcionāls rīks, kuru var izmantot gan trauku mazgāšanai, gan darba virsmu, plīts un citu virtuves ierīču tīrīšanai.

Sūkļi ir izgatavoti no materiāliem, kas, pateicoties savai struktūrai, var uzkrāt netīrumus un mikroorganismus. Tomēr, ja tie vēl ir izturīgi un vizuāli netīri tikai uz virsmas, atjaunošana var būt efektīva un ilgtermiņā palīdzēt ietaupīt.

Laika gaitā sūklis kļūst netīrs. Un rezultātā tas ir jāmaina. Tiesa, mājsaimnieces bieži izmet sūkļus, kas vēl varētu kalpot. Patiesībā daudzi cilvēki uzskata, ka piesārņotu sūkli nevar atjaunot, tāpēc viņi bieži izmanto to nomaiņu.

Sodrēji no pannām un katliem kritīs gabaliem un ātri pazudīs; Dalos ar pannas tīrīšanas meistarklasi

Higiēnas speciālisti iesaka atjaunot sūkli vismaz reizi trīs nedēļās intensīvai ikdienas lietošanai. Laika gaitā sūklī var uzkrāties dažādi mikroorganismi, kas ne visi tiek pilnībā iznīcināti pat ar rūpīgu dezinfekciju.

Tomēr, ja sūklis kļūst netīrs pietiekami ātri, bet pats materiāls joprojām ir izturīgs, varat mēģināt to atjaunot. Eksperti atzīmē, ka, ja tas ir nedaudz netīrs, sūkli var mērcēt sāls šķīdumā.

Šī metode ir ne tikai ērta bet arī efektīva. Tas ir jāmazgā kopā ar traukiem trauku mazgājamajā mašīnā.

Lasi vēl: Ar 50 burkām nepietiks: no ķirbja gatavoti “ananāsi” iekaros ikvienu

Jo augsta temperatūra ne tikai attīra, bet arī sterilizē sūkli, mazgāšanas līdzekļi palīdz iznīcināt baktērijas un baktēriju sporas.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment