Rekordi atkal būs! Toms Bricis nāk klajā ar sensacionāliem jaunumiem: laika apstākļi arī tuvākajās nedēļās nebeigs pārsteigt

Tomēr tā vairs nebūšot tik plaša gaisa masa, līdz ar to ir šobrīd grūtāk nosakāma precīza trajektorija šīm gaisa masām. Tomēr meteorologs ir pārliecināts: karstuma rekordi būs un temperatūra, visticamāk, pakāpsies no +25 līdz +27 grādiem.

Toms Bricis norāda, ka absolūti noteikti var teikt, ka šī ir viena no garākajām meteoroloģiskajām vasarām. Tas nozīmē, ka vidējā gaisa diennakts temperatūra ir vismaz +15 grādi un vairāk. Turklāt šogad tā sākās jau maijā, kaut parasti tikai jūnija otrajā pusē.

Lasi vēl: Kaimiņi ar skaudību skatās dārzā: kā pareizi iestādīt lilijas sīpolus krāšņai ziedēšanai

Lai cik neticami nebūtu, rit jau 117 vasaras diena, kas nozīmē, ka visā Latvijā jau gandrīz 4 pilnus mēnešus ir bijusi vasara.

Meteorologs norāda, ka pagājušajā gadsimtā no 1950. līdz 2000.gadam vidēji meteoroloģiskā vasara ilga 79 dienas, kamēr no 2001. līdz 2024.gadam – 92 dienas. Vasaras patiesi stiepjas garumā.

Foto – Pexels

Bricis smejas – nav saprotams, kā sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados cilvēki varēja sasmelties pietiekami daudz saules un siltuma? Jo, piemēram, 1962.gadā vasara esot ilgusi vien 7 dienas!!! Vienīgais periods, kad gaisa temperatūra stabili esot pakāpusies virs +15 grādiem, bijis jūlijs.

FOTO: Pēc kādiem padomju laika produktiem gribētos atkal pagrūstīties rindā

Raidījuma nobeigumā Bricis atgādina – pagājušajā gadā meteoroloģiskā vasara beidzās vien 4.oktobrī. Tā kā šogad, visticamāk, mēs piedzīvosim kaut ko stipri līdzīgu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment