Remdēt slāpes siltajās dienās vairs nav problēma, jo starp miljons receptēm atradu to īsto – maģiskais aveņu punšs!

Ideālākais dzēriens, kuru var dzert gan karstākajās, gan vēsākajās vasaras dienās – un kas dos enerģiju un labsajūtu. Lūk, šeit ir aprakstīts viss nepieciešamais, lai pagatavotu īstu šedevru – tas ir ļoti vienkārši! Un ir dažādi veidi, kā to pasniegt.

 

Daži interesanti fakti

Aveņu punšs ir atsvaidzinošs dzēriens, kas bieži tiek pagatavots vasarā vai svinīgās reizēs. Šeit ir daži interesanti fakti par aveņu punšu:

Aveņu punšs parasti satur svaigas vai saldētas avenes, citronu sulu, cukuru vai sīrupu, gāzētu ūdeni vai limonādi, un dažreiz alkoholu, piemēram, rumu vai šampanieti.

Avenes ir bagātas ar antioksidantiem, vitamīniem (īpaši C vitamīnu) un šķiedrvielām, kas padara aveņu punšu ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu.

Aveņu punšs ir viegli pagatavojams mājās. Tas parasti ietver aveņu biezeņa pagatavošanu, ko sajauc ar pārējām sastāvdaļām un atdzesē.

Lai gan bieži vien punšā tiek pievienots alkohols, bezalkoholiskais aveņu punšs ir lieliska izvēle bērnu ballītēm vai tiem, kuri vēlas izvairīties no alkohola.

Aveņu punšu var pielāgot ar dažādām garšām un augļiem. Populāras kombinācijas ietver aveņu-citronu, aveņu-apelsīnu un aveņu-ananāsu punšus.

Pasniedzot aveņu punšu, bieži tiek izmantotas dažādas dekorācijas, piemēram, citrona vai laima šķēles, svaigas avenes un piparmētras zariņi, lai padarītu dzērienu vizuāli pievilcīgu.

Aveņu punšs ir universāls dzēriens, ko var baudīt dažādos veidos, un tas lieliski papildina jebkuru pasākumu ar savu svaigumu un krāšņo izskatu.

 

Pagatavošana pēc īpašās receptes

Sastāvdaļas

apelsīns 1/2 gab

citrons 1/2 gab

ābols 1 gab

avenes 300 gr

melnā tēja 1 ēd.k

ingvers 30 gr

krustnagliņas 5 gab

zvaigžņu anīss 2 gab

kanēlis 2-3 standziņas

ūdens 500-600 ml

cukurs 100 gr

Soli pa solim – kā pagatavot

Sagatavosim visas sastāvdaļas. Sagriež augļus šķēlēs. Pārliek katliņā un pievieno avenes.

Pievieno cukuru, samaisa. Atstāj uz 15-20 minūtēm. Nomizo ingveru un sarīvē uz smalkās rīves.

Pie tējas lapām tējkannā, pievieno ingveru, zvaigžņu anīsu, krustnagliņas un kanēli. Jāizvēlas garšvielas pēc savas gaumes.

Pārlej ar verdošu ūdeni. Atstāj uz 15 minūtēm. Augļi un ogas izdalījuši sulu, ielej tēju ar garšvielām un liek uz uguns.

Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, izslēdz un pārklāj ar vāku. Atstāj uz 5-10 minūtēm.

Pasniedz karstu, siltu vai atdzesētu. Labu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment