Vārītos kartupeļus sasmalcina ar kartupeļu stampiņu.
Ļaujiet kartupeļu biezenim atdzist. Pievienojiet 3 ēdamkarotes miltu un sasmalcinātus pētersīļus.
3 desiņas sarīvē uz rupjās rīves.
Un arī pievienojiet bļodā ar kartupeļiem.
Visas sastāvdaļas labi samaisa.
No kartupeļu biezeņa pagatavo nelielas kotletes.
Un ielieciet to pannā ar augu eļļu.
Apgrieziet uz otru pusi, pārklājiet ar vāku un cepiet līdz gatavībai.
Pasniedz ar skābo krējumu.
Kartupeļi, it īpaši kad tie ir vārīti un sasmalcināti vai rīvēti, dod kotletēm maigu un viegli sakostu tekstūru. Tie palīdz arī saistīt pārējās sastāvdaļas kopā. Desa, savukārt, ir blīvāka un sulīgāka, radot interesantu kontrastu ar kartupeļu mīkstumu.
Kartupeļi satur daudz ūdens, kas palīdz kotletēm palikt mitrām un sulīgām, savukārt desas tauki piešķir papildus sulīgumu un aromātu. Šī kombinācija palīdz nodrošināt, ka kotletes nav sausas vai cietas.
Šī kombinācija arī nodrošina daudzveidīgu uzturvielu spektru. Kartupeļi piedāvā ogļhidrātus un šķiedrvielas, savukārt desa ir labs olbaltumvielu un tauku avots. Kopā tie veido sātīgu un enerģijas bagātu maltīti.
Sastāvdaļas:
4 kartupeļi
– gabals sviesta
– 3 ēd.k. milti
– pētersīļi
– 3 desiņas
– augu eļļa (cepšanai)
– skābs krējums (pasniegšanai)
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Man nācās pateikt draudzenei, ka vīrs mani nelaiž ar viņu tikties: bet viss nebija tik vienkārši
- Ražu sagaidīsiet jau pēc mēneša: zemeņu audzētāja dalās pieredzē – kā izaudzēt ogas mājās, uz palodzes
- Pie manis uz Ventspili atbrauca draugs no Marokas un viņam ļoti nepatika 8 lietas ko latvieši atļaujas darīt: stāstu ko
- Likumsargs lūdz autovadītāju atvērt motora pārsegu: kāpēc vairums šoferu pieļauj milzu kļūdu šajā situācijā
- Kartupeļi galvenajā lomā: 6 vienkāršas un gardas receptes
- Vīramāte uzreiz prasīja veikt DNS testu, jo mūsu dēls nebija līdzīgs tēvam; kad atnāca rezultāti, viss kļuva skaidrs














