Revolut vadītājs pārdos daļu akciju par 500 miljoniem ASV dolāru

Revolut vadītājs pārdos daļu akciju par 500 miljoniem ASV dolāru.

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma Revolut vadītājs Nikolajs Storonskis pārdos daļu no daudzmiljardu uzņēmuma akciju paketes 500 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Laikraksts Financial Times pagājušajā mēnesī ziņoja, ka digitālā finanšu lietotne sadarbojas ar baņķieriem, lai pārdotu akcijas, tostarp darbinieku akcijas, kas varētu būt vērtējamas vairāk nekā 40 miljardu ASV dolāru apmērā.

Ziņojumā tika piebilsts, ka Storonska daļas apjoms uzņēmumā nav skaidrs, un jebkuras pārdošanas apjoms būs atkarīgs no tā, kādu novērtējumu Revolut spēs piesaistīt no jaunajiem investoriem, kā arī no uzņēmuma galīgajiem lēmumiem par akciju sadali.

Revolut atteicās sniegt komentārus par šo situāciju.

Ziņa, ka Revolut vadītājs Nikolajs Storonskis ir nolēmis pārdot daļu savu uzņēmuma akciju, ir izraisījusi ievērojamu interesi finanšu tirgū, jo Storonskis ir viens no Revolut līdzdibinātājiem un būtisks uzņēmuma vadības pārstāvis. Pilnīgais pārdodamo akciju apjoms un iemesli šim lēmumam nav precīzi zināmi, taču šādi soļi bieži vien tiek veikti, lai dažādotu personīgās investīcijas vai iegūtu līdzekļus citiem personīgiem vai profesionāliem mērķiem. Tiek lēsts, ka akcijas tiks pārdotas 500 miljonu vērtībā.

Uzņēmums ir paziņojis par savu mērķi publiski kotēties biržā, bet tā pagaidu finanšu direktors Viktors Stinga šomēnes atteicās komentēt jebkādus IPO termiņus.

Revolut 2023. gadā guva rekordlielu peļņu pirms nodokļu nomaksas 438 miljonu sterliņu mārciņu (516363662.30 eiro) apmērā, pateicoties straujam lietotāju skaita pieaugumam un strauji augošiem ar procentiem saistītiem ienākumiem, jo uzņēmums cenšas nostiprināt savu vietu kā Eiropas vērtīgākais jaunuzņēmums.

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju nozare pēdējos gados ir saskārusies ar finansējuma trūkumu, jo investori ir kļuvuši skeptiskāki pret pandēmijas laikmeta novērtējumiem un izdarījuši spiedienu uz uzņēmumiem, lai tie kļūtu rentabli.

Revolut ir iesniedzis pieteikumu Apvienotās Karalistes bankas licences saņemšanai, taču trīs gadus vēl joprojām gaida apstiprinājumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment