Rīdziniekiem katru gadu jārēķinās ar jaunu maksājumu

Rīgas dome informē, ka turpmāk dzīvokļu īpašniekiem būs jāmaksā arī par zemes lietošanas maksas paziņojuma sagatavošanu un nosūtīšanu.

 

Pašvaldība atgādina, ka no 1. jūlija saskaņā ar izmaiņām likumos katram būves īpašniekam, tostarp dzīvokļu īpašniekiem, būs jāmaksā 15 eiro gadā par zemes lietošanas maksas paziņojuma sagatavošanu un nosūtīšanu.

 

Likums paredz, ka būves īpašniekam ir jāveic maksājumi zemes īpašniekam par zemes lietošanas tiesībām, kā arī jāsedz maksāšanas paziņojuma sagatavošanas un nosūtīšanas izmaksas.

 

Ja ir iestājies zemes likumiskās lietošanas maksas samaksas nokavējums, no šī gada 1.jūlija parādnieks zemes īpašniekam atlīdzina katra kavēta maksājuma atgūšanas izdevumus 30 eiro apmērā. Izdevumu atlīdzināšana neatbrīvo parādnieku no pienākuma atlīdzināt zemes īpašniekam radušos zaudējumus, ciktāl tie pārsniedz minētos izdevumus. To nosaka likuma “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937. gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un piemērošanas kārtību” 38.panta ceturtā daļa.

*Likuma “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937. gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un piemērošanas kārtību” 38.panta otrā daļa.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment