“Rīgas ielu stāvoklis nikni satrauc Lato Lapsu”; šāda situācija vēl nekad nav bijusi!

Lapsa izteicies par Rīgas domes deputāta Viestura Kleinberga video mikroblogošanas platformā “X”, kur redzams traktors, kas tīra sniegu.

 

Žurnālists atklāti izsaka kritiku par sniega tīrīšanas procesu Rīgā, it īpaši attiecībā uz ielu un ietvju kvalitāti.

 

 

Man ir labi zābaciņi, pikaps un brīvs režīms, tā ka man nav nekādu iebildumu pret to, kā un kas šodien Rīgā, bet nu tik netīrītas ielas un ietves manas apzinīgās dzīves laikā nekad nav bijušas. Vienkārši nekad,“ – viņš raksta.

 

Pēc ziņojuma un Rīgas domes informācijas, visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika ir iesaistīti ielu un ietvju uzturēšanā. Tomēr, lai atvieglotu sniega tīrīšanas procesu un novērstu iespējamos satiksmes sastrēgumus, iedzīvotāji tiek aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu, īpaši gadījumā, ja viņu automašīnas nav aprīkotas ar ziemas riepām.

Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments ir paziņojis, ka šajā ziemas sezonā ielu tīrīšanu nodrošina pilnsabiedrības “Daugavas labā krasta uzturētājs” un “Daugavas kreisā krasta uzturētājs”. Ziemas uzturēšanas darbus veic 65 tehnikas vienības, no kurām 34 ir kompleksās ielu tīrāmās un salskābes mašīnas.

 

Rīgas ielu uzturētāji veic tīrīšanu prioritārā secībā, sākot ar galvenajām maģistrālajām ielām, maršrutiem, pa kuriem kursē sabiedriskais transports, kā arī tiltiem un pārvadiem, un turpinot ar veloinfrastruktūras tīrīšanu. Tad seko mazāk svarīgu ielu, kas ietilpst apkaimju zonās. Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta sniega tīrīšanai pie gājēju pārejām un ielu krustojumiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment