Riskējat palikt bez gludekļa: kādu ūdeni izmantot kategoriski nav atļauts

Daudzi kļūdaini ielej gludeklī krāna ūdeni, pat neaizdomājoties, vai tas nekaitēs tehnikai.

Lielākajai daļai mūsdienu gludekļu ir tvaicēšanas funkcija. Tomēr tikai retais zina, ko gludeklī drīkst ieliet un ko ne. Rezultātā tehnika kalpo mazāk, nekā deklarējis ražotājs. Mēs jums pastāstīsim, kādu ūdeni nedrīkst ieliet gludeklī, lai jums nebūtu jāpērk jauns gludeklis.

Kādu ūdeni nedrīkst ieliet gludeklī?

Iespējams, vispieejamākais variants ir ūdens no krāna. Daudzi cilvēki pat nejautā, vai gludeklī var ieliet parastu ūdeni, un velti. Piekrītu, ka ūdens kvalitāte pilsētās atstāj daudz ko nevēlamu. Ja jums kādreiz ir nācies cīnīties ar kaļķakmens veidošanos uz tējkannas, iedomājieties, kas notiek gludekļa iekšpusē. Tāpēc, ja vēl nezināt, vai gludeklī var ieliet ūdeni no krāna, atcerieties reizi par visām reizēm – nē, nevar.

Tālāk pārbaudīsim, vai gludeklī var ieliet vārītu ūdeni. Šis šķidrums ir ļaunākais ienaidnieks jūsu gludeklim, jo tas veido nogulsnes. Pēc kāda laika gludekļa pamatnes plāksnes caurumiņi aizsērēs, kas novedīs pie tā bojājuma.

Tāpat ļoti ieteicams gludeklī nelejiet ūdeni no dzesētāja un neatšķaidītu destilātu.

Ko var ieliet gludeklī

Pirmais variants, kas nāk prātā, ir speciāls gludekļiem paredzēts ūdens, ko pārdod sadzīves ķīmijas nodaļās.

Vēl viena iespēja ir demineralizēts ūdens. To iegūst, ūdeni dejonizējot. Taču, lai jūsu gludeklis ilgi kalpotu, demineralizētais ūdens jāatšķaida ar krāna ūdeni proporcijā 1:1.

Arī destilēts ūdens būs jāatšķaida. Tas vārās augstā temperatūrā un slikti iztvaiko. Tas var bojāt ierīci. Tāpēc destilāts jāatšķaida ar krāna ūdeni proporcijā 1:2.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Tagad parunāsim par to, vai gludeklī var ieliet filtrētu ūdeni. Eksperti apliecina, ka šis ir vispiemērotākais risinājums gludekļiem. Šāds ūdens ir attīrīts no sāļiem, un tāpēc nekaitēs ierīcei.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment