Rozes kā trakas izmetīs pumpurus līdz salnām: 5 kopšanas noteikumi, kurus svarīgi ievērot septembra beigās

Sākoties rudenim, daudzi ziedi pārstāj veidot pumpurus, bet tas neattiecas uz rozēm. Pareizi aprūpējot, šīs skaistules var mūs iepriecināt līdz pat salnām. Par to, kā pareizi rūpēties par dārza karalieni septembrī.

Pirmais noteikums

Pirmā lieta, kas ir svarīgi atcerēties, ir regulāra laistīšana. Neskatoties uz rudens vēsumu, rozēm joprojām ir nepieciešams mitrums normālai attīstībai. Uzmanieties, lai augsne neizžūtu, un pēc vajadzības laistiet rožu krūmus. Vislabāk to darīt no rīta, izvairoties no ūdens nokļūšanas uz lapām un ziediem.

Otrais noteikums

Otrais noteikums ir augu barošana. Rudenī īpaši svarīgi ir mēslošanas līdzekļi ar zemu slāpekļa saturu un augstu fosfora un kālija saturu. Šī kombinācija palīdzēs dārza skaistumam iegūt spēku pirms ziemas.

Noteikti neaizmirstiet par apgriešanu. Izbalējušu ziedu noņemšana stimulēs jaunu pumpuru parādīšanos.

Mulčēšana ir svarīga sastāvdaļa dārza kopšanā, jo tā piedāvā vairākas priekšrocības. Šeit ir detalizētāks pārskats par to, kāpēc mulčēšana ir būtiska un kādus materiālus izvēlēties, īpaši rozēm:

Mitruma saglabāšana: Mulča palīdz saglabāt augsnes mitrumu, samazinot iztvaikošanu. Tas ir īpaši svarīgi karstās un sausās sezonās, kad augiem var pietrūkt ūdens.

Nezāļu kontrole: Mulča novērš nezāļu augšanu, jo tā izveido barjeru, kas kavē nezāļu sēklu dīgšanu un augšanu. Tas samazina nepieciešamību pēc nezāļu ravēšanas un līdz ar to arī darbu daudzumu dārzā.

Augsnes kvalitātes uzlabošana: Mulča pakāpeniski sadalās, bagātinot augsni ar organiskām vielām, kas uzlabo tās struktūru, aerāciju un barības vielu saturu. Tas ir īpaši noderīgi augu veselībai un augšanas spējam.

Lasi vēl: Dariet to oktobra beigās, un nākamgad aizmirsīsiet par gliemežiem

Augsnes temperatūras regulēšana: Mulča palīdz regulēt augsnes temperatūru, nodrošinot vēsu vidi karstākajos mēnešos un siltu aizsardzību aukstākajos.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment