Rozes kā trakas izmetīs pumpurus līdz salnām: 5 kopšanas noteikumi, kurus svarīgi ievērot septembra beigās

 

Rozēm piemērotas mulčas materiāli:

Nopļauta zāle: Laba izvēle, ja zāle nav apstrādāta ar ķīmiskām vielām. Tā var nodrošināt labs aizsargkārtas, bet jāuzmanās, lai tā nebūtu pārāk bieza, lai izvairītos no pelējuma attīstības.

Komposts: Organiska viela, kas ne tikai mulčē, bet arī bagātina augsni ar barības vielām. Tas ir lielisks risinājums, lai uzlabotu augsnes kvalitāti un uzturētu rozes veselīgas.

Sapuvuši kūtsmēsli: Paredzēts, lai pievienotu organiskās vielas un barības vielas augsnei. Pirms lietošanas pārliecinies, ka kūtsmēsli ir pilnīgi sapuvuši, lai izvairītos no pārmērīgas amonjaka izdalīšanās, kas var būt kaitīga augiem.

Kritušās lapas: Dabas materiāls, kas nodrošina labu mulču, palīdz saglabāt augsni mitru un pievieno organiskās vielas, kad tās sadalās. Lapas jāizvēlas bez slimību un kaitēkļu pazīmēm.

Padomi mulčēšanai:

Kārtas biezums: Parasti ieteicams mulčas slānis ir no 5 līdz 10 cm biezs. Tas nodrošina labu aizsardzību pret nezālēm un palīdz saglabāt augsnes mitrumu.

Mulčas uzklāšana: Izvairies no mulčas pārklāšanas tieši pie stumbra vai stiebra pamatnes, jo tas var veicināt pelējuma attīstību un sabojāt augu saknes. Atstāj nelielu attālumu no stumbra.

Mulčēšana ir ne tikai praktisks, bet arī estētisks risinājums, kas palīdz uzturēt dārzu veselīgu un pievilcīgu.

Lasi vēl: Kabatas tiks pildītas ar naudu: Lūk, kam no 16. septembra būs finansiāli panākumi – tā lēma zvaigznes

Pēdējais svarīgais noteikums, kas jāievēro: augu apstrāde pret  kaitēkļiem. Rozes ieteicams apstrādāt visu sezonu, neatkarīgi no slimī***s pazīmju klātbūtnes. Šāda profilakse palīdzēs izvairīties no problēmām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment