Rudenī iestādiet šo maigo ziedu, un jebkura augsne pārvērtīsies melnzemē

Daudziem rudenī aktuāls ir jautājums par augsnes kvalitātes uzlabošanu jo raža ir novākta un jāsāk domāt par nākamo sezonu.

Bet ne visi grib izmantot visādus ķīmiskos līdzekļus. Pareizāk, retais to grib, ja ir laba alternatīva.

Ir daudzas metodes, kas nes rezultātu, tomēr tās ir gana sarežģītas. Piemēram, pievienojot augsnei labi sadalījušos kompostu, uzlabojas augsnes struktūra un ūdens noturēšanas spēja. Komposts arī veicina augsnes mikroorganismu aktivitāti, kas palīdz saglabāt veselīgu augsnes vidi.

Tāpat, pārklājot augsni ar organisku mulču, piemēram, salmiem, lapām, zāles nogriežņiem vai koku šķeldām, tiek samazināta mitruma iztvaikošana, augsne tiek pasargāta no erozijas, un tajā tiek uzturēta optimāla temperatūra. Mulčēšana arī palīdz veicināt slieku un citu labvēlīgu organismu darbību, kas uzlabo augsnes struktūru.

5 minūtēs pagatavojama uzkoda, kas savulaik bija cieņā katrā PSRS laika ģimenē – ļoti ātri un garšīgi

Lasi arī: Laikapstākļi no 1. septembra liks ģērbties silti, temperatūra pazemināsies, bet kulminācija būs mēneša vidū

Tāpat daudziem rezultātu nes laistīšana ar komposta tēju (ūdenī izskalotu kompostu) pievieno augsnei mikroorganismus un barības vielas, uzlabojot tās struktūru un veicinot augu augšanu.

Tomēr, nekas nav labāks un ērtāks par zaļmēslojuma audzēšanu: Sējot un iearot zaļmēslojuma augus, piemēram, āboliņu, sinepes vai rudzi, augsnei pievieno organiskas vielas, kas uzlabo tās struktūru un auglību. Zaļmēslojuma augi arī palīdz samazināt nezāļu izplatību un uzlabot augsnes aerāciju.

Bet ir viens augs, kas, mūsuprāt, ir labāks par pārējiem

Šis īpašais augs ar savām lietderīgajām īpašībām pārspēj gandrīz visus siderātus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment