Rudenī iestādiet šo maigo ziedu, un jebkura augsne pārvērtīsies melnzemē

Un mēs runājam par kosmeju, kas ar saviem maigajiem ziediem palīdz ievērojami izdaiļot zemes gabalu.

Pateicoties kosmejai, tiks stimulēta mikroorganismu attīstība, kas palielina magnija un fosfora pieejamību citiem kultūraugiem.

Šis augs ir īpaši noderīgs zemenēm. Tāpēc tas jāsēj novembrī dobēs, kurās gatavojaties stādīt šos krūmus. Kosmejas saknes izdala vielas, kas iznīcina nematodes. Tieši tām ir ārkārtīgi negatīva ietekme uz zemenēm.

Lasi vēl: Kāpēc nedrīkst gatavot uz saskrāpētas pannas: to zina tikai daži cilvēki

Kosmejas var droši sēt pat nedaudz sasalušā zemē. Tāpēc to var izdarīt novembrī pirms pirmā sniega. Lai to izdarītu, dobēs izveidojiet seklas bedrītes un katrā iemetiet 2-4 sēklas.

Kā jebkuru augsni pārvērst melnzemē

Ir vēl daži triki, kas palīdzēs padarīt zemi auglīgāku. Vienkāršākais veids ir augsnē iestrādāt smiltis. Tas nav tik dārgi kā melnzemes ievešana zemes gabalā.

Būs labi augsnei pievienot pelnus, īpaši, ja tie ir kūdra vai brūnogles. Augsni spēcīgi uzlabo sēklu sēnalas, zāģu skaidas, salmi, sagriezts papīrs, nokritušas lapas. Kopumā var izmantot jebkuru organisko vielu.

Interesanti, ka organiskās vielas augsnē nedrīkst aprakt. Minerālmēslus augsnē ar laiku iesūks sliekas, un sēnītes un baktērijas visu pārvērtīs humusā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment