“Rudens elpa” ir tuvu: kādi laika apstākļi būs šajā nedēļā un kad beidzot karstums atkāpsies

Pēdējā vasarīgi siltā nedēļas nogale bija 14. un 15. septembrī, bet šī jaunā nedēļa gaidāma vēsāka. Šodien, pirmdien, Austrumeiropas iedzīvotājiem vēl ir iespēja baudīt gaisa temperatūru virs 25 grādiem pēc Celsija.

Pēc tam jau sāks kļūt vēsāks, lai gan nokrišņi nav gaidāmi. Vairāk par laikapstākļiem šajā nedēļā – no 16. līdz 22. septembrim – lasiet tālāk.

Vasara septembrī tuvojas noslēgumam

Meteoroloģiskā centra “Phobos” vadošais eksperts Tiškovecs sacīja, ka šodien, 16. septembrī, Austrumeiropas reģionā gaidāms maz mākoņains, sauss un ļoti silts vasaras laiks. Reģionā tiek prognozēti plus 25-27 grādi pēc Celsija.

“Šī būs pēdējā vasarīgi siltā diena, jo no nedēļas vidus jau pilnībā sajutīsim rudens elpu. Arvien vairāk temperatūras rādītāji atbildīs septembra normai,” sacīja Tiškovecs.

Pirmdien, 16. septembrī, tiek prognozēti līdzīgi laika apstākļi. Būs neliels mākoņainums, dienā plus 24-27 grādi pēc Celsija, bet naktī – no deviņiem līdz 11 grādiem pēc Celsija siltuma.

Šāds temperatūras fons saglabāsies līdz ceturtdienai ieskaitot. Pēc sinoptiķu prognozēm, piektdien, 20. augustā, gaidāms plus 20 grādu, bet nedēļas nogalē – no plus 16 līdz plus 21 grādam.

 

Hidrometeoroloģijas centra prognozes

Hidrometrecentrs ziņo, ka no pirmdienas līdz ceturtdienai ieskaitot gaidāms mainīgs laiks. Vēja stiprums būs ne vairāk kā deviņi metri sekundē, un spiediens visaugstākais – 761 dzīvsudraba staba milimetrs – būs otrdien.

Gaisa temperatūra pirmdien un otrdien būs vienāda – no plus 24 līdz plus 26 grādiem. Trešdien, 18. septembrī, gaidāma no 22 līdz 27 grādiem, ceturtdien – no plus 21 līdz plus 26 grādiem pēc Celsija.

Piektdien, 20. septembrī, prognozē mākoņainu laiku ar skaidrojumiem, bez nokrišņiem. Temperatūra būs plus 19 līdz plus 24 grādi. Sestdien gaidāmi 18-23 grādi pēc Celsija. Pūtīs ziemeļrietumu vējš, tā stiprums būs trīs metri sekundē.

Naktī uz nākamo nedēļu temperatūra būs robežās no astoņiem līdz 14 grādiem pēc Celsija.

 

Magnētiskā vētra

Papildus atdzišanai gaidāmi arī nopietni ģeomagnētiskā lauka traucējumi. 15. septembrī, uz Saules notika spēcīgs X4,5 klases uzliesmojums. Kā Telegram kanālā ziņoja meteoroloģiskā centra “Phobos” eksperts Leuss, šis notikums izraisīs spēcīgu un ilgstošu magnētisko vētru.

Lasi vēl: Visums sniegs otru iespēju: Eksperti nosauc 2 zīmes, kas 17. septembrī spēs mainīt savu dzīvi par 180 grādiem

Tās sākums gaidāms 16. septembrī ap plkst. 11.00, un aktivitātes ilgums būs aptuveni 30 stundas. Maksimums būs pirmdienas vakarā – tad vētras jauda var sasniegt G3 klasi.

Jāatgādina, ka G3 ir spēcīgas magnētiskās vētras, kas rodas aptuveni 200 reizes ciklā. Tās var radīt ievērojamus traucējumus energosistēmās, kā arī satelītu navigācijā un radiosakariem.

Noskaidrosim, kas sagaida tieši Latviju.. 

Saule tikai reizēm būs aiz mākoņiem, bet naktī un agri no rīta vietām var parādīties migla. Lielāko daļu nedēļas pūtīs lēns ziemeļu vējš.

Otrdien gaisa temperatūra sasniegs +23..+26 grādus, bet piekrastē tā būs ap +20 grādiem. Nedēļas vidū maksimālā temperatūra būs +19..+24 grādi, savukārt nedēļas nogalē tā nepārsniegs +16..+21 grādu.

Tomēr vēlāk viss mainīsies..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment